İyi Parti Edirne Milletvekili Akalın'dan Keşanlılar'a Geçmiş Olsun Mesajı

İyi Parti Edirne Milletvekili Akalın'dan Keşanlılar'a Geçmiş Olsun Mesajı
İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, kentin güneyinde yağışın sebep olduğu su baskınlarında zarara uğrayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, yaptığı açıklamada Edirne Keşan'a bağlı Mecidiye, Erikli, Yayla, Danişment ve Gökçetepe köylerinde oluşan su baskınının evlere ve tarım arazilerine zarar verdiğini ifade etti.

Mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyleyen Akalın'ın açıklaması şu şekilde:

"Etkilenen bölgelerde hızlıca hayatın normale dönmesi için elimizden gelen ne varsa yapacak vatandaşlarımıza tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Özellikle bir yıllık emeğini kaybeden çiftçimizin zararının karşılanması adına gerekli adımları da TBMM'de atacağız. Sahil kesimde faaliyet gösteren ve iş yerleri zarara uğrayan işletmelerimizin zararlarının da AFAD ve KOSGEB iş birliği yapılarak hibe yöntemiyle karşılanması gerekiyor. Zarar tespit çalışmaları adil bir şekilde yapılmalı, canı yanan vatandaşların yaraları kredi desteğiyle değil devletin gücüyle sarılmalıdır."

Akalın, Edirne için yağış uyarılarının sürdüğünü ifade ederek, vatandaşların sel, ani su baskınları ve olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini dile getirdi.