Keşan Belediyesi'nde Ortaklık İmzaları Atıldı

Keşan Belediyesi'nde Ortaklık İmzaları Atıldı
Keşan Belediyesi tarafından Keşan Dokuzdere-Doğa Parkı Projesi'nin ortaklık imzaları atıldığı ifade edildi.

Keşan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Bulgaristan'ın Elhovo Belediyesi, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Bulgaristan Yeşil Istranca Derneği ortaklığıyla yapılacak "Keşan Dokuzdere-Doğa Parkı" Projesi kapsamında Elhovo'da toplantı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, INTERREG - IPA Bulgaristan – Türkiye 2021-2027 Sınırötesi İşbirliği Programı’na sunacakları projenin ortaklık imzalarını attıklarını kaydetti.

Proje kapsamında, Keşan Korudağ-Dokuzdere bölgesinde bir ekoloji park yapılacağını ifade eden Başkan Helvacıoğlu, "Bölgenin turizm altyapısının inşası ve sosyalleştirilmesi sağlanacaktır. Ekoloji park ile Korudağ bölgesinin de en büyük çevre yatırımı gerçekleştirilmiş olacak. Keşan'ımız için ilkleri, rekorları ve guruları yaşatmaya devam ediyoruz. Keşan'ımıza nefes aldıracak, doğasına ve yeşiline dokunan çevreci projelerle ilkleri yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Toplantıya Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Yapça ve Keşan Belediyesi Proje Danışmanı Nazife Gündoğdu da katıldı.