Keşan'da Cumhuriyet 100 Etkinlikle Kutlanacak

Keşan'da Cumhuriyet 100 Etkinlikle Kutlanacak
Keşan'da Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıldönümü 100 etkinlikle kutlanacak.

Keşan Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetinin kuruluşun 100. yılında yapılması planlanan 100 etkinlikle ilgili Keşan Kaymakamlığında toplantı düzenlendi.

Toplantıya Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve kurum amirleri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Helvacıoğlu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin taçlandırıldığı 100. yılını Keşan'da 100 etkinlikle kutlayacaklarını belirtti.

Kaymakam Yılmaz öncülüğünde ilçenin her noktasında farklı programlar hazırlandığını aktaran Helvacıoğlu, "Tarih boyunca yazılan destanların en güzeli olan Cumhuriyet Destanımızı doyasıya kutlayacağımız birbirinden renkli etkinler, unutulmaz anılar sizler bekliyor. 100 yıllık Cumhuriyetimizden ilham alarak şeref ve coşkuyla bayramımızı kutlayacağız. Etkinliklerimiz önümüzdeki hafta başlayacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhuriyetinin 100. yılında Keşan'da yaşayan 100 kişi Anıtkabir'i ziyaret etti.

Programa, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Nuran Uslu, SARDOS (Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği) Başkanı Faruk Eker ve yönetim kurulu ile dernek üyeleri, ve vatandaşlar katıldı.