Süloğlu'ndaki Ev Hanımları Meslek Sahibi Oluyor

Süloğlu'ndaki Ev Hanımları Meslek Sahibi Oluyor
Edirne Süloğlu'ndaki Halk Eğitim Merkezi'nde açılan Türk mutfağı kursuna en çok ev hanımlarından ilgi geliyor.Yaklaşık 750 saatlik eğitimden sonra usta aşçı sertifikası alan ev hanımları, hem meslek sahibi oluyor hem de aile...

Edirne Süloğlu'ndaki Halk Eğitim Merkezi'nde açılan Türk mutfağı kursuna en çok ev hanımlarından ilgi geliyor.

Yaklaşık 750 saatlik eğitimden sonra usta aşçı sertifikası alan ev hanımları, hem meslek sahibi oluyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kursa katılan Hülya Kocabaş (54), boş zamanlarını Türk mutfağı kursuna katılarak değerlendirdiğini dile getirdi.

Kursta Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait yemekleri yapmayı öğrendiklerini kaydeden Kocabaş, ev hanımlarına boş vakitlerini kurslara gelerek değerlendirmelerini tavsiye etti.

Kocabaş, kurs sonunda alacakları sertifika ile aile bütçesine de katkı sağlayabileceklerini belirterek, "Kursta hem eğleniyoruz hem de farklı teknikler ve farklı lezzetlerle yemek yapmayı öğreniyoruz. Kursu bitirdikten sonra alacağım sertifikayla da işletmelerin mutfak bölümlerinde aşçı olarak çalışma fırsatım olacak." şeklinde konuştu.

Müsemma Nurel de (43) boş vakitlerini değerlendirerek kendini geliştirmek için kursa başvurduğunu kaydetti.

Halk Eğitim Merkezi'nde üç kursa katıldığını ifade eden Nurel, burada yemek yapma konusunda farklı bilgiler ve teknikler öğrendiklerini dile getirdi.