Uzunköprü Gazetecilik Vefa Ödülleri Verildi

Uzunköprü Gazetecilik Vefa Ödülleri Verildi
Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi ve Uzunköprü Belediyesi ortaklığıyla yapılan "Uzunköprü Gazetecilik Vefa Ödülleri" sahiplerini buldu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali programı kapsamında gerçekleşen ödül töreninde 18 gazeteci ödül aldı.

Törende konuşan Derneği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, katılımcılara teşekkür etti.

Edirne ilçe ve merkezinde basın emekçilerine vefa ödülleri vermek için çıktıkları yolda bugüne kadar Enez, İpsala, Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Bir sonraki ödül töreninin Edirne'de olacağını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Bizler sahada zamanla, çeşitli imkansızlıklarla ve mesleğimizin getirdiği acı, tatlı olaylarla hep birlikte mücadele verenleriz. Bilmeliyiz ki büyük bir ailenin en önemli özelliği iyi ve kötü günde birbirine kenetlenebilmesidir. Bizleri en iyi anlayabilecek kişiler yine bizleriz. Birbirimizi anlayamazsak, hep birlikte düşeriz, birbirimizi anlarsak anlayışlı olursak hep birlikte yükseliriz. Eğer biz gerçek ve bir aileysek, tarafsızlık ilkesini benimsemişsek, halkımızın haber alma özgürlüğünde en önemli halkayız demektir. Basın olarak; yaptığımız ve yapacağımız haberlerle bölgemizin sesinin daha yüksek sesle duyurabilmeliyiz. Buradan sonra ödül törenlerimiz Edirne’de de olacak."

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan da anlamlı programı düzenleyen Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesine teşekkür etti.

Ardından plaketler takdim edildi.