Edirne'ye iki yeni müze

Edirne'ye iki yeni müze
Müzeler şehri olma yolunda ilerleyen Edirne'ye iki yeni müze kazandırılıyor. Vali Kırbıyık, yeni müzelerin yıl sonuna kadar hizmete açılması için çalıştıklarını söyledi.Edirne'ye kurulacak iki yeni müzeyle ilgili toplantı...

Müzeler şehri olma yolunda ilerleyen Edirne'ye iki yeni müze kazandırılıyor. Vali Kırbıyık, yeni müzelerin yıl sonuna kadar hizmete açılması için çalıştıklarını söyledi.

Edirne'ye kurulacak iki yeni müzeyle ilgili toplantı düzenlendi. Mimar Sinan Müzesi ve Geleneksel Türk Sanatları Müzesi ile ilgili düzenlenen toplantıda, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi akademisyenleri, devam eden teşhir tanzim çalışmaları ve süreç ile ilgili bilgi aldı.

Toplantıda konuşan Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, her iki müzeyi de yıl sonuna kadar tamamlayarak ziyarete açmak istediklerini söyledi. Vali Kırbıyık, "Şehrimizin mücevheri Selimiye Camii'nin mimarı Mimar Sinan'ı anlatan müzemiz ile binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen Geleneksel Türk Sanatları Müzesi'nin teşhir ve tanzim işlemlerini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile birlikte yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda çalışmaları tamamlayıp, her iki müzemizi yıl sonuna kadar ziyarete açmak istiyoruz." dedi.