Enez'de sokak hayvanları için çözüme doğru

Enez'de sokak hayvanları için çözüme doğru
Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediyesi, sokak hayvanları sorununa el koydu. Enez’in yıllardır süren bu önemli sorunu konusunda belediye ve kaymakamlık dayanışma içinde hareket ederek önemli bir mesafe aldılar.Bu konuda açıklama...

Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediyesi, sokak hayvanları sorununa el koydu. Enez’in yıllardır süren bu önemli sorunu konusunda belediye ve kaymakamlık dayanışma içinde hareket ederek önemli bir mesafe aldılar.

Bu konuda açıklama yapan Enez DOĞA-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Demiray, Enez'de sokak hayvanlarının özellikle kış aylarında açlıkla birlikte daha agresif tavırlar sergilediğini, tüm hayvanseverlerin gayretine rağmen beslenmelerinin yetersiz kaldığını, yaz aylarında da artan popülasyon nedeniyle sağlık ve turizm açısından yanlış ve çirkin bir görüntü ve izlenim verdiğini söyledi.

Derneğin çok kısıtlı imkanları ve çok az sayıda hayvanseverin katkılarıyla yapılan mücadeleye önceki belediye yönetimlerinin gerekli katkıyı vermediğini ifade eden Demiray, "Halbuki sorunun çözümünün gerçek sahibinin 5199 sayılı yasaya göre yerel yönetimler olması gerekiyordu. Bu dönem Sn. Özkan Günenç yönetimindeki yerel yönetim, bu sorumluluklarına sahip çıkarak Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer'in kullanımına izin verdiği bir yapıyı en iyi şekilde donatarak kısırlaştırmalara hazır hale getirdi ve kısırlaştırma işlemini başlattı. Bu konuda hiçbir talebimiz geri çevrilmedi. Enez, böylelikle çok güzel bir kısırlaştırma mekanı kazandı. İlk aşamada 150 köpeğin kısırlaştırılacağını ve bunun aralıksız sürdürüleceğini öğrendik. Dernek olarak bizler de bu çalışmaya elimizden gelen desteği veriyoruz." dedi.

Bu çalışmalara Enez'e bağlı köylerin katılımının da sağlanması ve tavizsiz uygulanmasıyla bu sorunun birkaç yıl içinde çözülebileceğini ve sokaklarda sevmek için dahi köpek bulmanın zor olacağını vurgulayan Demiray, "Bunun için özellikle köylerdeki sahipli ya da sahipsiz tüm köpeklerin kayıtlarının yapılması, küpelendirilmesi ve kısırlaştırmalarının sağlanması çok büyük önem taşıyor. Köpek sahipleri hem kısırlaştırma yaptırmıyor hem de doğan yavruları sahil sitelere bırakıp sorumsuzca davranıyorlar. Bu konuda özellikle Kaymakamımızın ve muhtarlarımızın işbirliğiyle gerekli önlemleri alacaklarını düşünüyorum." dedi.

Bunun özlenen ve olması gereken bir işbirliği olduğunu belirten Enez DOĞA-DER Başkanı Ulaş Demiray, "Sn. Kaymakamımıza, Belediye Başkanımız Sn. Özkan Günenç ve Belediye Başkan Yardımcımız Sn. Ümit KURT ile katkı veren tüm Enez Belediye Zabıtası ve çalışanlarına tüm hayvanseverler adına takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.