Enez'e Doğalgaz Ne Zaman Geliyor?

Enez'e Doğalgaz Ne Zaman Geliyor?
Enez Doğa-Der Başkanı Ulaş Demiray, Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'ye Enez'e doğalgazın ne zaman geleceğini sordu. Demiray'ın yazılı sorularına Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Edirne İşletme Müdürü Cumhur...

Enez Doğa-Der Başkanı Ulaş Demiray, Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'ye Enez'e doğalgazın ne zaman geleceğini sordu. Demiray'ın yazılı sorularına Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir yanıt verdi.

Ulaş Demiray’ın Enez’e doğalgaz gelip gelmeyeceğini, gelecekse hangi tarihlerde gelebileceğini, projenin hızlandırılması için Enezliler olarak yapabilecekleri bir şey olup olmadığını içeren yazısına verilen yanıtta olaya açıklık getirildi.

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir’in önce telefonla arayıp bu konuda kendisini bilgilendirdiğini söyleyen Demiray: “Sayın Pekdemir’in verdiği bilgiye göre 2021 yılı Enez için bir başlangıç yılı olacak ve altyapı inşa işlemleri başlayacak. Hem Enez Merkez hem de sahil sitelerini kapsayan projeler 2017'de onaylanıp yürürlüğe girmiş ve uygulama sarkmadan sürdürülüyor. Sayın Pekdemir'e verdiği bilgiler için teşekkür ederiz.” dedi

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'nin ayrıca yaptığı yazılı açıklamada, "Dağıtım Şirketimiz, 12.01.2017 tarihli ve 6853-7 sayılı EPDK Kurul Kararı ile Edirne İli Uzunköprü, Lalapaşa, Havsa, Yenimuhacir, Meriç, Subaşı, Küplü, Enez ve Yenikarpuzlu ile Kırklareli ili Pınarhisar, Vize ve Ahmetbey ilçelerini dahil ederek dağıtım lisan alanı genişletmiştir. Bu genişleme sonucunda yapılan planlama ve çalışmalar ışığında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması durumunda Enez ilçemizin doğal gaz alt yapı yatırımları 2021 yılına planlanmıştır." bilgilerine yer verildi.