Erdoğan 20 Nisan'da Hangi Müjdeyi Verecek?

Erdoğan 20 Nisan'da Hangi Müjdeyi Verecek?
Geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, elektrik fiyatlarında %15 indirim müjdesi verilirken, sanayide kullanılan doğalgaz fiyatlarına da %20 indirim yapılacağı...

Geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, elektrik fiyatlarında %15 indirim müjdesi verilirken, sanayide kullanılan doğalgaz fiyatlarına da %20 indirim yapılacağı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Nisan ayından itibaren, tüm abonelere %15 oranında bir elektrik indirimi ve sanayi sektöründe kullanılan doğalgaz tarifelerinde de %20 indirim sağlanacak" ifadelerini kullanarak müjdeyi vermişti.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın son haberine göre, Karadeniz'de bulunan gazın karaya çıkarılması ve BOTAŞ sistemi üzerinden aktarılması için 20 Nisan tarihinde bir tören düzenlenecek. Altaylı, törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir müjde vereceğini belirtirken, müjdenin konut abonelerinin doğalgaz fiyatlarıyla ilgili olacağını iddia etti.

Altaylı'ya göre 20 Nisan'daki törende, doğalgaz fiyatlarında %20 indirim yapılacak. Ancak Altaylı, indirimin yerli doğal gazın daha ucuz bir şekilde temin edilmesi nedeniyle olmayacağını, tam aksine doğalgazdaki sübvansiyonun Hazine'ye daha fazla fatura edilmesiyle gerçekleştirileceğini ifade etti.