Erdoğan Açıkladı: AK Parti'de Aday Listesi Ne Zaman Netleşecek?

Erdoğan Açıkladı: AK Parti'de Aday Listesi Ne Zaman Netleşecek?
Yaklaşık 6 bin aday adayı, AK Parti listelerine girebilmek için başvuruda bulundu. Temayül yoklamaları ve alt komisyon çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçecek kesin aday listesi, Yüksek Seçim Kurulu'na...

Yaklaşık 6 bin aday adayı, AK Parti listelerine girebilmek için başvuruda bulundu. Temayül yoklamaları ve alt komisyon çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçecek kesin aday listesi, Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek.

Peki; AK Parti milletvekili kesin aday listesi ne zaman açıklanacak?

1 Hafta Sonra Olabilir

AK Parti'nin 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday listesi heyecanla bekleniyor. 6 binden fazla aday adayı, AK Parti listelerinde yer alabilmek için başvuruda bulundu. Temayül yoklamaları ve alt komisyon çalışmalarının ardından, nihai karar için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildikten sonra kesinleşeceğini açıkladı. Aday listesinin açıklanacağı törenin ise haftaya yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Neler Dedi?

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması:

Hafta sonuna kadar bunları zaten kesinleştireceğiz. Kesinleştirdikten sonra da bunların açıklamalarını da inşallah büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içinde şöyle güzel bir törenle arkadaşlarımızın yerlerini, konumlarını, hatta listeyi malum vereceğiz. Bu liste de zaten Yüksek Seçim Kurulu'na verildikten sonra kim nerede hepsi ortaya çıkmış olacak. Kabinedeki arkadaşlarımızla ilgili çalışmalarımızı hala devam ettiriyoruz. Onları da netleştirdikten sonra açıklarsak daha isabetli olabilir. Çünkü her an her şey değişebiliyor.

Partimize teveccühün yine çok yüksek olduğu bir aday adaylığı süreci yaşandı. Aday adaylığı için şu ana kadar 6 binin üzerinde bir başvuru aldık. Ayrıca bakanlarımız gibi başvuruya gerek olmaksızın değerlendireceğimiz isimler var. Kadrolarımızda yer alması bizlere güç katacak birçok isim üzerinde de ayrıca çalışıyoruz. Sürpriz isimlerimiz de mutlaka olacak, var. Yazar, çizer, entelektüel, bütün bu kesimlerden isimler var. Ondan sonra parti kurullarımızdaki çalışmalar sonuçlanıp listemizi Yüksek Seçim Kurulu'na verdiğimizde bu isimler kamuoyuyla zaten paylaşılacak. Sadece milletvekili adaylarımızı değil, önümüzdeki dönemin kabinesini ve üst yönetimini de şimdiden çalışmaya başladık. Bunların hepsini de vakti geldiğinde sizler vasıtasıyla milletimizin bilgisine sunacağız.