"Erdoğan'ın Adaylığının Önünde Hiçbir Engel Yoktur"

"Erdoğan'ın Adaylığının Önünde Hiçbir Engel Yoktur"
AK Partili Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'ya göre adaylık hakkının bulunmaması gündem oldu. Adaylık hakkının bulunmaması nedeniyle İYİ Parti, DEVA Partisi gibi partilerin itiraz...

AK Partili Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'ya göre adaylık hakkının bulunmaması gündem oldu. Adaylık hakkının bulunmaması nedeniyle İYİ Parti, DEVA Partisi gibi partilerin itiraz dilekçelerinin artması üzerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklama yaptı.

Açıklamasında ise şunları kaydetti:

Aylar önce açıkladığımız gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu adaylığa karşı bazı partilerin YSK'ya itiraz ettiği basına yansıdı.

Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Cumhurbaşkanımızın bu seçimlerde yeniden aday olduğunu aylar öncesinden açıklamıştık. Nitekim usulüne uygun şekilde adaylık başvurusu yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız milletimizin iradesine sımsıkı bağlılıkla sürdürdüğü siyasi hayatına, demokrasinin ve sandığın gücüne inanarak devam etmektedir.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın diploması olmadığı bu yüzden zaten aday olamayacağı tekrar gündeme taşındı. Marmara Üniversitesi ise Recep Tayyip Erdoğan'ın diploması olduğunu, üniversitede saklandığını açıkladı.