Erdoğan'ın Seçim Yol Haritası Belli Oldu

Erdoğan'ın Seçim Yol Haritası Belli Oldu
Aktarılanlara göre AKP; eğitim, sağlık, adalet, hukuk, kadın, aile ve gençler gibi üst başlıklarda son 20 yılda yaptıklarını anlatacak. Seçimi kazanmaları durumunda da hayata geçirilecek olan projeler duyurulacak.Deprem Sonrası...

Aktarılanlara göre AKP; eğitim, sağlık, adalet, hukuk, kadın, aile ve gençler gibi üst başlıklarda son 20 yılda yaptıklarını anlatacak. Seçimi kazanmaları durumunda da hayata geçirilecek olan projeler duyurulacak.

Deprem Sonrası Afet Başlığı Atıldı

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından afet başlığının öne çıktığı beyannamede; afet, kriz ve risk yönetimi ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde çalışan 110 kişilik bilim heyeti, Türkiye'nin her bölgesindeki afet risklerini hesaplayarak tedbirler önerecek. Öneriler ilgili kamu kurumları tarafından uygulanacak, kentsel dönüşüm konusunda da mevzuat değişikliği yapılacak.

Kanal İstanbul Tekrar Gündemde

Öte yandan Erdoğan'ın çılgın proje olarak da adlandırdığı Kanal İstanbul projesi tekrar gündemde yer alacak. AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alacak olan Kanal İstanbul projesinin Avrasya Karayolu ağı için bir zorululuk olduğu ve konut rezerv alanlarının sağlanacağı vurgulanacak. Bu sayede de İstanbul'daki riskli yapı stoğu azaltılıp yeni yerleşim planlamaları bu bölgede gerçekleştirilecek. Projenin ilk haline göre hazırlanan 500 bin nüfuslu yeni şehir ise günün ihtiyaçlarına göre revize edilecek.

Devlet ve Faiz 

Toplumun her kesimine ayrı bir mesaj verecek olan AK Parti, beyannamesinde "biz demokrasinin yanındayız, yeter ki devletin bütünlüğüne karşı olmayın" denecek.

Öte yandan "Türkiye Ekonomi Modeli" uygulamasına da devam edilecek. Seçim sonrası için de düşük faiz politikası uygulanacak ve aday tanıtım toplantısıyla birlikte seçim beyannamesi de Nisan ayında açıklanacak.