Erdoğan'ın Temel Atma Törenleri YSK'ye Şikayet Edildi

Erdoğan'ın Temel Atma Törenleri YSK'ye Şikayet Edildi
Cumhurbaşkanı ve bakanlar temel atma ve açılış törenleri düzenlemeye devam etmeleri nedeniyle hukuk devletinin parti devletine dönüştüğü iddiasıyla Hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) propaganda...

Cumhurbaşkanı ve bakanlar temel atma ve açılış törenleri düzenlemeye devam etmeleri nedeniyle hukuk devletinin parti devletine dönüştüğü iddiasıyla Hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) propaganda yasağı başvurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde propaganda döneminin başlangıç tarihinin 31 Mart 2023 ve sona erme tarihinin ise 13 Mayıs 2023 saat 18.00 olduğuna dikkat çekilen dilekçede, cumhurbaşkanı ve bakanların bu tarihten itibaren yasaklara uymaları gerektiği belirtildi. Ancak temel atma ve açılış gibi programların hala devam ettiği ifade edilerek, seçim yasaklarının uygulanması talep edildi.

Özellikle görevdeki cumhurbaşkanı, anayasaya ve yasalara aykırı davranışlarını artırarak sürdürmekte, hak ihlallerine yol açmaktadır. Gerekli önlemler ve buna yönelik kararların alınması; aksi durumun hak ihlali yanında kurulunuz için sorumluluk da gerektireceğinin gözetilmesi konusunda bilgi ve gereğini ister ve dilerim.