Evim yok demeyin! Cumhurbaşkanı açıkladı! Prefabrik ev yapana 150.000 TL! İşte başvuru şartları

Evim yok demeyin! Cumhurbaşkanı açıkladı! Prefabrik ev yapana 150.000 TL! İşte başvuru şartları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının sonrasında vatandaşlara oldukça güzel bir müjde duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bağlamında yapılan açıklama ile birlikte 150.000 TL verilecek. Vatandaş prefabrik ev...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının sonrasında vatandaşlara oldukça güzel bir müjde duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bağlamında yapılan açıklama ile birlikte 150.000 TL verilecek. Vatandaş prefabrik ev yardımlarını nasıl alacağını incelemeye başladı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları sayfamızda yer alıyor.

Evim yok demeyin! Cumhurbaşkanı açıkladı!

"Sosyal yardım alan vatandaşlarımız için de müjdelerimiz var. Yardım programları 2022'de ayırdığımız bütçeyi 6 milyar liradan 11.5 milyar liraya çıkarmıştık. Prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin liradan 150 bin liraya, betonarme ev yardımını 70 bin liradan 200 bin liraya, öksüz yetim yardımını 300 liradan 600 liraya, eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardımı 500 liradan bin liraya, şartlı sağlık yardımını 55 liradan 100 liraya yükselttik." şeklinde konuştu.

Prefabrik ev yapana 150.000 TL! İşte başvuru şartları

Prefabrik ev yardımı bağlamında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü sayfasında yer alan detayları ver linki verdik.

"Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşam sürdüren gereksinim sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı bağlamında yapılan yardımlardır.

İhtiyaca göre ve yardım bağlamında belirlenmiş kıstaslara haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek verilir."

Prefabrik ev almak için başvuru şartları

Prefabrik ev yapacak vatandaşlara hükümet 150 bin TL'ye kadar destek veriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım uygulamaları kapsamında Aile Yardımı başlığı altında muhtaç ailelerin evlerini yenilemeleri, barınma yardımına müracaat yapılması lazımdır.

Barınma yardımı ailelerin sağlıksız, eski ve bakımsız olması nedeniyle oturulamayacak derecedeki evlerinin bakım tadilatı ve prefabrik ve betonarme evlerin yapımı bağlamında nakit olarak verilir. İhtiyaç sahibi aileler Bakanlığa bağlı SYDV'lere müracaat ederek bu destekten yararlanarak prefabrik ev yapımına devlet desteği verilir.

PREFABRİK EV BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ