Gönüllü olarak maske üretiyorlar

Gönüllü olarak maske üretiyorlar
Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Keşan Sosyal Hizmet Merkezi işbirliğinde düzenlenen “Tedbirli Ol Sağlıklı Kal” projesi kapsamında maske üretilmeye başlandı. Yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirler nedeniyle...

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Keşan Sosyal Hizmet Merkezi işbirliğinde düzenlenen “Tedbirli Ol Sağlıklı Kal” projesi kapsamında maske üretilmeye başlandı. Yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirler nedeniyle meslek edindirme kurslarına ara verilmesinin ardından Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli kurs öğretmenleri taşın altına elini koyarak son dönemde oldukça ihtiyaç duyulan maskelerin üretimine geçti.

Maske üretimini gerçekleştiren kurs öğretmenlerini ziyaret eden Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kolay gelsin diledi.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa, projenin amacının son dönemde Keşan Belediyesi ve ilgili kurumlarda artan maske talebinin karşılanması konusunda yardımcı olmak olduğunu dile getirerek, günde 200-300 maske üretebileceklerini kaydetti.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, “Keşan kamu kuruluşlarıyla maske üretimi konusunda el ele verdik. Günde 300’e yakın maskemizi üretiyoruz. Bu sayıyı daha da artırmak için çaba sarf edeceğiz. Öğretmenlerimiz kendilerini bu göreve adadılar. Bu maskeleri ihtiyaç sahiplerine; belediye çalışanlarımıza, jandarmamıza, polisimize, sokakta görev alan herkese ulaştıracağız. Herkes fedakarlık yapmalı. Bunun adını milli mücadele. Bu mücadelede herkes taşın altına elini koymalı. Tüm vatandaşlarımızı bu işe önem vermelerini söylemek istiyorum. Duyarlılığımızı artırmalıyız. Üretilen maskeler kısmen de olsa bölgemizdeki talebi karşılayacak. 8 görevli bayan öğretmenimize teşekkür ederiz.” dedi.

Özder ise şunları söyledi: “Kurs hocalarımız belediyemizin katkılarıyla gönüllü olarak çalışmaya başladılar. Boş olan atölyelerimizi değerlendiriyoruz. Bu süreçte görev alanların maske ihtiyaçları karşılanacak.”

Üretime katılan öğretmenler ise böyle bir projede yer almaktan ötürü duyduklarını memnuniyeti dile getirdi.