İçişleri Bakanı Soylu: "Patron Millettir"

İçişleri Bakanı Soylu: "Patron Millettir"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Edirne'de halka hitap etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Edirne'de halka hitap etti. Mitingin yaklaşık iki saat geç başlaması sebebiyle Edirnelilerden özür dileyen Soylu, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binail Yıldırım'ın selamını Edirnelilere getirdiğini belirterek başladı.

"15 yıldır güzel milletimize hizmet eden, 'Ben sadece Allah'ın önünde eğilirim diyen' ve bu milletin kalkınmasına, gelişmesine bu ülkenin büyümesine, özgürleşmesine ve dünyada söz sahibi olmasına gece gündüz gayret gösteren milletin sevgilisi Recep Tayyip Erdoğan Bey'in selamını getirdim. Her noktada hizmeti bulunan, Anadolu'muzun güzel insanı Başbakanımız Binali Yıldırım Bey'in selamlarını getirdim."

Türkiye'nin önemli bir dönemin arifesinde olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ey Edirneliler; her gün patronumuzu değiştirdiler. Bir gün Anayasa Mahkemesi yaptılar. Bir gün patronumuzu Danıştay yaptılar. Büyük projelerimizi engellediler. Bir gün patronumuzu Yargıtay yaptılar. Siz istediğiniz kadar iktidar olun biz kendi adamlarımızı muhafaza ederiz dediler.  Bir gün IMF yaptılar. Boyunduruğu boynumuza taktılar. Bir gün uluslararası sermaye yaptılar. Bir gün uluslararası kuruluşlar yaptılar. Bir gün darbeciler yaptılar. Bir gün bu ülkede patronumuzu, sevdiğimiz adamları, rahmetli Özal’ı, rahmetli Demirel’i, rahmetli Erbakan'ı, rahmetli Türkeş’i kendi medyasıyla itibarsız hale getiren medya patronları yaptılar. Edirneliler, derdimiz var bizim. Derdimiz olduğu için buradayız. Yıllarca bu ülkeyle uğraşmalarından bıktık Edirne, yorulduk Edirne, şuramıza geldi Edirne. 16 Nisan, tam da bunlara bir cevaptır. 61 Anayasasıyla, 82 Anayasasıyla birlikte darbe anayasalarıyla siz yönetilmeye layıksınız diyenlere karşı; ‘Hayır, biz darbe anayasalarıyla yönetilmeyeceğiz. Milletimizin gayeleriyle, yarınki hedeflerimizle ve milli idareyle beraber ve onlara bir şey söyleyeceğiz. Biz IMF’nin, medyanın, yargınızın patronluğunu kabul etmiyoruz. ‘Patron millettir‘ diye haykıracağız." şeklinde konuştu.

Soylu yıllardan beri Türk halkının ensesinde boza pişirildiğini kaydederek; " 'Bu ülke bizim' diyorlar. Bir gün terörizmle, bir gün anarşizmle idare ederiz, bir gün enflasyonla idare ediyoruz diyorlar. 16 Nisan'a da bu yüzden gidiyoruz. 16 Nisan’da milletimizin kendi iradesiyle idare edeceği; tuzak kurulan, çelme takılan değil, geleceğe doğru adım atacağız. 7 Haziran’da hükümet kurulamamıştı. Hükümeti kim kuracak, kim tarafından kurulacak belli değildi. Birileri ellerini ovuşturdu. Hani milleti tehdit ederek silahla yüzde 10 barajını aştılar. Okullara girdiler. Çocuklara annenize, babanıza söyleyin oy verirlerse hesabını sorarız, dediler. 'Türkiye Cumhuriyetini tükürüğümüzle boğarız' dediler. Ama biz gereğini yerine getirdik. Şimdi bu milletin birliğine, beraberliğine husumet güdenler şimdi kodesteler. Birileri daha çıktı ve 'özerklik ilan edeceğiz' dediler. Nusaybin, Cizre’de, Muş Varto’da özerklik ilan edeceklerdi. Yüreğin yetiyorsa özerklik ilan et de görelim. Vatandaş, 'bu musibetten bizi kurtardınız' diye bize şükrediyor." şeklinde konuştu. 

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ, KILIÇDAROĞLU'NU ŞİKAYET ETTİ

Bu ülkede bir siyasi sistem problemi olduğunun ortada olduğunu kaydeden Soylu "Biz MHP ile bir araya geldik. Huzurunuzda da Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyoruz. Milletimizin önüne bir teklif getirdik. Uzun zamandır sorun çıkartan, baba ile oğlu birbirine düşüren bu sistemden beraber kurtulalım. Biz MHP ile uzlaştık da Kılıçdaroğlu kimle uzlaştı? PKK ile FETÖ ile anlaştı. HDP’liler diyordu ki 'Sırtımızı PKK’ya, YPG’ye dayadık'. Bu da dedi ki 'Sırtımızı Almanya’ya, Hollanda’ya dayadık'. Biz bugün terörle mücadele etmiyor muyuz? Bugün Cizre’de, evlatlarımız büyük bir mücadele ortaya koydular. Bizim evlatlarımız 5 Mart’tan beri orada dağ, taş her yerde terörist arıyorlar. Onlar da sıçan gibi kaçıyorlar. Kandil diyor ki; eğer evet çıkarsa biz bittik. CHP’li kardeşlerime Kılıçdaroğlu’nu şikayet etmek istiyorum. Orada terörle mücadele eden evlatlarımız adına şikayet etmek istiyorum. Niye sen PKK’ya, YPG’ye can suyu vermeye çalışıyorsun? Bunu izah et." ifadelerini kullandı.

EJH