İlk Oy Pusulası Açıklaması AKP'li Yavuz'dan Geldi

İlk Oy Pusulası Açıklaması AKP'li Yavuz'dan Geldi
AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, oy pusulasındaki yerlerin belirlenmesinden sonra değerlendirme yaptı.14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerde kullanılacak olan oy pusulalarında adayların...

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, oy pusulasındaki yerlerin belirlenmesinden sonra değerlendirme yaptı.

14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerde kullanılacak olan oy pusulalarında adayların hangi sıralamada olacakları YSK Başkanlığı tarafından kura yöntemiyle belirkendi. Çekilen kuraya göre 1. sırada Recep Tayyip Erdoğan, 2. sırada Muharrem İnce, 3. sırada Kemal Kılıçdaroğlu ve 4. sırada da Sinan Oğan'ın yer alacağı belli oldu.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan AKP'li Yavuz ise "Pusulanın neresinde olursanız olun seçime aynı giriyorsunuz. Ama birinci kulağa daha hoş geliyor, içimizi daha ferahlatıyor. İnşallah 14 Mayıs'ta da açık ara sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci olduğunu göreceğiz" şeklinde konuştu.

Anketlere Değindi

Daha sonra yapılan anketlere de değinen Ali İhsan Yavuz, Erdoğan'ın bir önceki oy oranından daha fazla oy alacağını iddia etti:

En son anketlerde zaten bir önceki oy oranımızın daha üstünde bir oy oranıyla sayın Cumhurbaşkanımızın seçileceğini görüyoruz. İnşallah da öyle olacak. Biz de o yeniliklerin devam ettiği, devasa hamlelerin söz konusu olduğu, bizim de milletimize tekrar hizmetkar olarak çalıştığımız bir tabloda karşı karşıya kalacağız.