İnce, CHP'nin Aday Listesine Ateş Püskürdü

İnce, CHP'nin Aday Listesine Ateş Püskürdü
Muharrem İnce, CHP'nin eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i Ankara 3. bölgeden ve Yüksel Taşkın'ı da İzmir 1. bölgeden aday göstermesine tepki gösterdi.CHP, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili...

Muharrem İnce, CHP'nin eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i Ankara 3. bölgeden ve Yüksel Taşkın'ı da İzmir 1. bölgeden aday göstermesine tepki gösterdi.

CHP, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Yayımlanan listede eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi üzerinden CHP Ankara 1. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. İzmir 1. bölgeden ise Yüksel Taşkın 1. sıradan aday gösterildi.

CHP'nin milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, bir paylaşımda bulundu. Daha önce Kılıçdaroğlu ile görüşmeler yapmış olan ancak Millet İttifakı'na katılmayı reddeden İnce, isim vermeden Sadullah Ergin ve Yüksel Taşkın'ın adaylığına tepki gösterdi.

Memleket Partisi'nin Ankara Çankaya 1. Sıra Milletvekili adayı; Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Mülkiye'de profesör, Atatürkçü bir Cumhuriyet kadını. Karşısında ise Ergenekon ve Balyoz kumpasları döneminin Adalet Bakanı var, Ali Dibo var. İzmir 1. Bölgede Memleket Partisi'nin adayı Cüneyt Oğuz. Cüneyt; Cumhuriyetçi, Atatürkçü, CHP'nin eski il yöneticisi. Karşısında ise operasyon gazetesi Taraf'ın eski yazarı 'Kemalizm ırkçılıktır' diyen biri var. Bağrına taş basa basa değil, tıpış tıpış değil, gönül rahatlığıyla ver oyunu Memleket'e. Memleket gibisi yok.