İpsala'da Çeltik Sezonu Tamamlandı

İpsala'da Çeltik Sezonu Tamamlandı
İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, sezonun üreticiler yönünden güzel bir şekilde tamamlandığını ifade etti.Balcılar, yaptığı yazılı açıklamada, çeltikte hastalıkla karşılaşılmadığını ve...

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, sezonun üreticiler yönünden güzel bir şekilde tamamlandığını ifade etti.

Balcılar, yaptığı yazılı açıklamada, çeltikte hastalıkla karşılaşılmadığını ve bereketli bir sezon geçirildiğini belirtti.

Toprak Mahsulleri Ofisinin güzel bir alım fiyatı açıkladığını da belirten Balcılar, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin yüzde 25 pirincini İpsala bölgesi üretiyor. Hammaddenin en bol olduğu yerlerden bir tanesi burasıdır. Türkiye çapında Tarım Kredi Kooperatifi tarafından 3000 mağaza açıldı. Bunlarında pirince ihtiyacı var. İhtiyaçlarını bölgeden karşılamaları için fabrika kurmayı planlıyorlar. Bu konuda, bakanımızdan destek istedik.

Kendisi de, işin takipçisi olduğunu bizlerle paylaştı. Bu yıl açıklanan çeltik fiyatları ve bereketin iyi olması nedeniyle, üreticinin yüzünün güldüğünü, herkesin halinden memnun olduğunu bakanımıza ilettik."