İstanbulda Kar Yağışı Bekleniyor! Meteoroloji Resmen Uyardı

İstanbulda Kar Yağışı Bekleniyor! Meteoroloji Resmen Uyardı
Kış mevsimi bul yıl kurak geçerken, şubat ayı itibariyle yurdun pek çok bölgesinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Bu kapsamda, İstanbul'da ne zaman kar yağacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İstanbul'da...

Kış mevsimi bul yıl kurak geçerken, şubat ayı itibariyle yurdun pek çok bölgesinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Bu kapsamda, İstanbul'da ne zaman kar yağacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İstanbul'da kar yağıp yağmayacağına ilişkin araştırmalar devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.

İstanbula Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bugün ve yarın etkili olacağı düşünülen kar yağışı ile ilgili açıklama yaptı. Söz konusu yağış ile ilgili yayınlanan uyarı metninde ''İstanbul'da beklenen yağışların bugün (05.02.2023 Pazar) akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Pazartesi sabah saatlerine kadar il genelinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar, Avrupa yakası ile şehrin yüksek kesimlerinde zaman zaman kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat

5-6 Şubat tarihleri arasında etkisini göstermesi beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerekiyor.