İstanbul'un Fethi Edirne'de Kutlandı

İstanbul'un Fethi Edirne'de Kutlandı
İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği tarafından 'İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar' etkinliği gerçekleştirildi.

İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar' etkinliği gerçekleştirildi.

Tophane bayırından başlayan fetih yürüyüşünde, önde atı üzerinde temsili Fatih Sultan Mehmet Han ve mehteran takımı, arkasında ise dernek üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla, mehter marşları eşliğinde Selimiye Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşte, temsili Fatih Sultan Mehmet Han, halktan yoğun ilgi gördü. Vatandaşların bol bol hatıra fotoğrafı çekildiği temsili Fatih Sultan Mehmet, tarihi Selimiye Camii önündeki Fatih Sultan Mehmet heykeline kadar geldi. Buradaki programda ise Eski Cami Müezzini Metin Kocaaslan, Kur'an-ı Kerim okudu.

Sunuculuğunu Melih Serdar Şamat'ın yaptığı programın açılış ve selamlama konuşmasında AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, "Mekke’nin fethi, Kudüs’ün fethi, İstanbul’un fethi bütün insanlık tarihinin en önemli olaylarıdır ve birbirinden ayrılamaz. Fetih; zulme karşı adaleti, sömürüye karşı hakça paylaşımı, baskı ve tahakküme karşı eşitliği savunmaktır. Şartlar ne olursa olsun doğrunun, iyinin, güzelin hakim olduğu bir dünya için çalışmaktır. İdeallerin yerini ihtirasların aldığı, değerlerin yozlaştığı bir dönemde fethin önemini ve manasını daha iyi anlamaktayız. Böylesine muhteşem bir olayın Edirne’den başlamış olması, şehrimiz için ayrı bir övünç ve heyecan kaynağıdır." şeklinde konuştu.

İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar etkinliği, Edirne Mehter Takımının konseriyle sona erdi.

EJH