İYİ Parti Eskişehir Adaylarında Sıra Krizi Çıktı

İYİ Parti Eskişehir Adaylarında Sıra Krizi Çıktı
İYİ Parti'nin Eskişehir milletvekili aday adayı Nalan Eren Benakay, Ömer İbrahim Sayın'ın adaylıktan çekilmesiyle açıklanan geçici aday listesinde Bülent Öndeş'in 2. sırada yer almasını eleştirdi.Benakay, "Bizim temayülde...

İYİ Parti'nin Eskişehir milletvekili aday adayı Nalan Eren Benakay, Ömer İbrahim Sayın'ın adaylıktan çekilmesiyle açıklanan geçici aday listesinde Bülent Öndeş'in 2. sırada yer almasını eleştirdi.

Benakay, "Bizim temayülde yedi sıra altımızda olan, adını bile duymadığımız ve kendisinin paralı bir iş insanı olduğu söylenen aday adayı öne çıkarıldı" diyerek tepkisini dile getirdi.

İYİ Parti, kendi logosu ve listesiyle seçime girerek Millet İttifakı'nda yer alırken ve 14 Mayıs'ta yapılacak 28. dönem milletvekili seçimleri için aday listesini açıkladı.

Açıklanan listede Nebi Hatipoğlu 1. sırada, Özlem Ayrancı Nebioğlu 2. sırada, Melih Aydın 3. sırada, Bülent Öndeş 4. sırada, Hakan Kaymak 5. sırada ve Yağmur Gürsöğüt 6. sırada yer alıyor. Ömer İbrahim Sayın adaylıktan çekilince yerine temayülde 286 oy alan Bülent Öndeş 4. sıradan aday oldu.

Nalan Eren Benakay'ın 578 üyenin oyunu alarak 4. sıra milletvekili adayı olması beklenirken, il yönetiminden olası şaibeleri ve tereddütleri ortadan kaldıracak bir açıklama beklediğini belirterek sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Benakay paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Eskişehir İYİ Parti İl Yönetimi, Genel Merkezin kararı ile 2 Nisan 2023'de milletvekili adaylarının tespiti için temayül yoklaması yaptı. Demokrasi göstergesi ve taban siyaseti dedikleri temayül sonucunda ortaya çıkan sıralamanın aynen uygulanması İl Yönetimince büyük bir sevinçle karşılandı. Sayın İl Başkanı basın açıklamalarında, Genel Merkezin temayüle uyarak Türkiye'de demokrasi dersi verdiğini her fırsatta beyan etmiştir. Temayülde 4. sırada yer alan milletvekili adayı adaylıktan çekildi. Temayül gereği 7. sıradaki adayın gelmesi gerekirdi. Çünkü Eskişehir'de temayülden kesinlikle ödün verilmemiştir. Liyakat, sadakat, bilgi, birikim ve beş yıldan fazla il yönetiminin her kademesinde aralıksız hizmet etmiş, geçmişi geleceğine kefil olacak olan ve üyenin yakından tanıdığı Nalan Eren Benakay vardı. Hal böyleyken yapılan bütün görüşmelerde gerekeninde böyle olacağı şahsıma söylenmiştir. Sonuç temayülde bizden yedi sıra altta yer alan ilkokul mezunu, adını hiç duymadığımız ve kendisinin paralı bir iş insanı olduğu söylenen aday öne geçirildi. İl Başkanlığı'nın isteği ve önerisi ile Genel Merkez tarafından 4. sıra milletvekili adayı oldu. Bu konuda İl Yönetimi'nden olası şaibeleri ve tereddütleri ortadan kaldıracak bir açıklama bekliyoruz. Takdiri sizlere ve İYİ Parti kamuoyuna bırakıyorum.