İYİ Parti YSK'ye İtirazını Bildirdi!

İYİ Parti YSK'ye İtirazını Bildirdi!
Anayasa'ya göre üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olma hakkı bulunmayan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık başvurusu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kabul edildi.Başvurunun öncesinde de çok sayıda dilekçe gönderilmesine...

Anayasa'ya göre üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olma hakkı bulunmayan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık başvurusu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kabul edildi.

Başvurunun öncesinde de çok sayıda dilekçe gönderilmesine rağmen YSK, adaylığı kabul ettiğini bildirdi. Bunun üzerine İYİ Parti de itiraz ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında şunları aktardı:

Anayasal devleti sürdürebilme zorunluluğumuz var. 1982 Anayasası, ilk halindeki düzenlemede, ‘Bir kimse iki defa Cumhurbaşkanı seçilemez’ şeklindedir. Sonra 2007 ve 2017’deki değişiklikte üzerinde hiçbir oynama yapılmayan, dokunulmayan husus şudur: ‘Bir kimse iki defa Cumhurbaşkanı seçilemez.’ Anayasa yapıcı irade, bu maddeyi değiştirmemek yönünde tercih kullanarak, bunun tartışmaya açık olmadığını ortaya koymuştur. Biz bu sorumluluğumuzun gereği olarak, birazdan önümüzdeki saatler içerisinde; partimizin genel sekreteri Uğur Poyraz bu konudaki kapsamlı itirazımızı ortaya koyan bir dilekçeyle Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracak. Sonucu hepimizi, milletimizi bağlar. Bu sonuca ilişkin olarak da yarışa devam edeceğiz. Ve bu yarışın galibi biz olacağız. Biz de başvurumuzu yaptıktan sonra neticenin ne olduğunu göreceğiz.

YSK ise AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tartışmalı adaylık başvurusunu oy birliği ile kabul etmişken, gönderilen dilekçeler sonrasında ne sonucun ne olacağı şimdilik bilinmiyor.