İYİ Parti'de İstifa Depremi: 150 Kişi Partiden Ayrıldı

İYİ Parti'de İstifa Depremi: 150 Kişi Partiden Ayrıldı
Anadolu Ajansı tarafından bildirilen habere göre, Serpil Balcı Gören, ilçe başkanlığı görevini yürüttüğü ofisinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, "cesur bir Türk kadını olarak, genel...

Anadolu Ajansı tarafından bildirilen habere göre, Serpil Balcı Gören, ilçe başkanlığı görevini yürüttüğü ofisinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, "cesur bir Türk kadını olarak, genel başkanı da bir kadın olan İYİ Parti'nin yılmaz neferi olmaktan her zaman gurur duyduğunu" ifade etti.

Gören, İYİ Parti Genel Merkezi'nin Edirne'deki iradeyi yok saydığını öne sürerek il başkanlığı atamasına karşı çıktı. Ayrıca, demokrasi adına yapılan milletvekilliği aday adaylığı temayül yoklaması sırasında genel merkezin parti tüzüğünün 26. maddesini yok saydığını ve bu durumun demokrasiyle bağdaşmadığını dile getirdi.

"Görevim, her türlü adaletsizlikle mücadele etmek için çıktığım yolda devam ederken, bu adaletsiz ortama boyun eğersem kendimle çelişmiş olurum" diyen Serpil Balcı Gören, adalete olan inancına kimsenin gölge düşürmesine izin vermeyeceğini belirtti:

Genel merkezin haksız tutumu nedeniyle delegelerin büyük teveccühüyle seçilerek görev yaptığım Edirne Merkez İlçe Başkanlığı görevimden ve İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. Tüm yönetim kurulu üyelerim de benimle beraber görevlerinden ve parti üyeliklerinden istifa etme kararı almışlardır.

Totalde 150 İYİ Partili İstifa Etti

Bir gazetecinin sorusu üzerine Gören, bugün 66 kişiden oluşan Merkez İlçe Başkanlığı üyeleri ile toplam 150 İYİ Partili'nin daha istifa ettiğini belirtti.

Son 2 günde Keşan İlçe Yönetimi, Edirne İl Genel Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Hüseyin Erbay, Edirne Belediye Meclisi'nin İYİ Partili üyeleri Duygu Şener ve Ergun Dönmez ile birlikte çok sayıda kişi de İYİ Parti'den istifa etmişti.