İYİ Partili Ahmet Erdemli Adaylığı Reddettiğine Dair İddialarını Yanıtladı

İYİ Partili Ahmet Erdemli Adaylığı Reddettiğine Dair İddialarını Yanıtladı
Siyasi partiler 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde bölgelerdeki adaylarını belirledi.Tüm bu süreçte Ahmet Erdemli'nin de aday olması beklenirken aday...

Siyasi partiler 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde bölgelerdeki adaylarını belirledi.

Tüm bu süreçte Ahmet Erdemli'nin de aday olması beklenirken aday gösterilmemesi üzerine iddialar arttı. Sosyal medyada "2. sıra verilecekti, kabul etmedi" gibi bir söylem yayılırken, Ahmet Erdemli, konuyla ilgili olarak genel merkezden böyle bir teklif almadığını şöyle belirtti:

Sevgili hemşehrilerim bir konu hususunda bilgi paylaşımı yapmam gerekliliği doğmuştur. Saha faaliyetleri esnasında aday olmadığın gerekçesi ile tepki gösteren esnaflara 'Ahmet Erdemli'ye 2. sıra verilecekti kabul etmedi' gibi bir algı oluşturulmaktadır. Ben bugüne kadar kimin ne sıra verildiği ile ilgili kamuya açık sosyal medyada paylaşımı doğru bulmadığım için yorum yapmadı. Ancak bana genel merkezimizden davet edilip ya da aranıp sizi 2. sıraya yazacağız ya da 1. sıraya veyahut 3. sıra gibi teklif olmamıştır. Bu konudaki duruma açıklık getirmek istedim. Kimin ne sıra olduğu ile ilgili de yorum takdir Nevşehirli hemşehrilerimindir. Biz milletimizi milletvekilliği sırası seviyesi ile değil hep sevdik bunun için bir sıfat ise şart değil.