İYİ Partili Akalın: Mazotta ÖTV İndirimi Yapacağız

İYİ Partili Akalın: Mazotta ÖTV İndirimi Yapacağız
İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, çiftçilerin toprağı terk etmek zorunda bırakıldığına dikkat çekerek, "Çiftçilerimize destek olacağız. Çiftçilerimizin bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden...

İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, çiftçilerin toprağı terk etmek zorunda bırakıldığına dikkat çekerek, "Çiftçilerimize destek olacağız. Çiftçilerimizin bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredinin faizini silecek ve yeniden yapılandıracağız" dedi.

Uzunköprü'de muhtarlara hitap eden Prof. Dr. Akalın, her kesimin hayat pahalılığından şikayet ettiğini belirterek, tarım kenti Edirne'de çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti ve çözüm önerileri sundu. Prof. Dr. Akalın, tarımın Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez bir sektör olduğuna vurgu yaparak istihdam yaratması açısından öneminin altını çizdi.

Prof. Dr. Mehmet Akalın, şu anki yönetimin tarımdan sanayiye kadar tüm sektörlere kriz yaşattığını kaydetti. Çiftçilerin girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu belirten Akalın, İYİ Parti için tarımın milli güvenlik politikaları kadar önemli olduğunu söyledi.

Tarım, gıda ve gıda güvenliğinin Covid-19 salgın sürecinde küresel boyutta bir kez daha önem kazandığını hatırlatan Prof. Dr. Akalın, gelişmiş ülkelerin tarımı desteklediğini ve pandemi döneminde bu desteğin arttığını ifade etti.

İktidarın tarım ve çiftçi konusunda yeterince düşünmediğini savunan Akalın, tarım sektörünün önemini daha iyi anlamak ve çiftçilerin üretiminin önemini daha iyi anlatmak için Tarım ve Hayvancılık Meslek Liseleri açacaklarını ve Edirne'ye de böyle bir okul kazandıracaklarını ekledi.

Mazotta ÖTV İndirimi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı" olarak yeniden yapılandırılacağını ifade eden Prof. Dr. Akalın, partisinin iktidara geldiğinde uygulayacağı tarım politikalarını şöyle anlattı:

Tarım Kanunu'nun 21'inci maddesinde öngörülen ancak bugüne kadar hiç uyulmayan tarımsal destekleme programlarına bütçeden ayrılacak kaynağın gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamayacağı hükmünü yerine getireceğiz. Tarımda kullanılan mazotta ÖTV yükünü kaldıracak, gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50'sini destek olarak geri vereceğiz.