İYİ Partili Akalın Meriç'te: Krizin Faturasını Esnaf Ödüyor

İYİ Partili Akalın Meriç'te: Krizin Faturasını Esnaf Ödüyor
İYİ Parti Edirne Milletvekili adayı olan Prof. Dr. Mehmet Akalın, yılın ilk üç ayında 4,377 şirketin kapandığını belirterek, "Krizin faturasını esnafımız ödüyor. İktidarımızda, esnafımızın enerji, yakıt, işgücü...

İYİ Parti Edirne Milletvekili adayı olan Prof. Dr. Mehmet Akalın, yılın ilk üç ayında 4,377 şirketin kapandığını belirterek, "Krizin faturasını esnafımız ödüyor. İktidarımızda, esnafımızın enerji, yakıt, işgücü ve kira gibi masraflarının azaltılması için hızlı bir şekilde önlemler alacağız ve gecikmiş borçları adil kriterler belirleyerek yapılandıracağız" dedi.

Akalın, İYİ Parti'nin Edirne Milletvekili adayı Dilek Kırmızı, Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin, Uzunköprü İlçe Başkanı İbrahim Erkal ve ilçe yöneticileri ile birlikte Meriç'te halkla buluştu.

İYİ Partili temsilciler, pazaryeri esnafını ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinleyip vatandaşlarla sohbet ettiler. Ardından da Meriç İlçesi Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek, ilçe esnafını kahvehanelerde dinlediler.

İYİ Partililer, Meriç Süt Üreticileri Birliği, Meriç Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ve Meriç Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret ettiler. Son olarak, Meriç Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile buluştular ve Küpdere, Olacak ve Yakubiye köylerinde vatandaşlarla sohbet ettiler.

3 Ayda 4 Binden Fazla Dükkan Kapandı 

İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, vatandaşın gündeminin ekonomi olduğunu belirterek, geçtiğimiz ay bin 506 şirketin daha kapandığını ve yılın ilk üç ayında toplam 4 bin 377 şirketin kapandığını söyledi.

Prof. Dr. Akalın, iktidarın yanlış ekonomi politikalarının bedelini vatandaşın ve üreticinin ödediğine dikkat çekerek, pandemi döneminde uzun süre işyerlerini açamayan esnafların şimdi de krizin faturasını ödediğini ifade etti.

Ülke ekonomisinin en önemli unsuru olan esnafların destekleneceğini vurgulayan Prof. Dr. Akalın, esnafın ve vatandaşın artık bıktığını belirtti ve nefes almaları gerektiğini söyledi.

14 Mayıs tarihinin bu nedenle çok önemli olduğunu ifade eden Akalın, esnaf ve sanatkârların, küçük ve orta ölçekli ticari işletmelerin enerji, yakıt, işgücü ve kira gibi giderlerinin azaltılmasına yönelik tedbirleri ivedilikle alacaklarını kaydetti. Ayrıca bu alanlarda gecikmiş borçları, belirlenecek adil kriterler çerçevesinde yapılandıracaklarını sözlerine ekledi. Esnaf için 14 Mayıs'ta tarih yazacaklarını söyleyerek görüşmelerini tamamladı.