Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Video: Para da Var Kaynak da

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Video: Para da Var Kaynak da
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi vaatlerini anlattığı "Bay Kemal'in Tahtası" videolarının ikincisini yayınladı.Kılıçdaroğlu, videoda "Yatırım parası da var, projelerimiz...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi vaatlerini anlattığı "Bay Kemal'in Tahtası" videolarının ikincisini yayınladı.

Kılıçdaroğlu, videoda "Yatırım parası da var, projelerimiz de var, şampiyonlar ligi insan kaynağımız da" diyerek vaatlerini sıraladı.

Önceki videolarda olduğu gibi, Kılıçdaroğlu, seçimleri kazanmaları halinde 9 özel ekonomi bölgesi kuracaklarını belirtti ve bu bölgelerde 50 üretim üssü oluşturacaklarını açıkladı.

Bu üretim üslerinde de fabrikalara makine, ekipman, ara malı, yedek parça gibi ürünlerin yanı sıra ihracat yapılacağını ifade etti.

Ekonomi Alanında Ne Yapılacak? 

Yeni videosunda ekonomi alanında yapacaklarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

12 ana alanda yerli, inovatif yani yenilikçi ve katma değer yaratan üretim gerçekleştirilecek. İşsizliğe son verilecek, yüksek istihdam fırsatı oluşacak. Çip teknolojisi, biyoteknoloji, savunma sanayi ve AR-GE, gemi sanayi, sağlık ve medikal araştırmalar, nanoteknolji, lojistik, bilişim, otomotiv yedek parça, petrokimya, hazır giyim, gıda tarım ve hayvancılık sanayi üsleri kurulacak.

Deprem Bölgesine Özel Teşvik! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkıma da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, özel teşviklerin kullandırılacağını açıkladı:

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep üretim tesislerinde üretilecek inşaat malzemeleri tesislerine, normal avantajların yanı sıra ek özel teşvikler vereceğiz. Yeni nesil inşaat malzemelerini yerinde, kaliteli ve ucuza üretecek, deprem konutları ile işyerlerini daha hızlı ve daha uygun maliyette inşa edeceğiz.

100 Milyar Dolarlık Özel Sektör Yatırımı Gelecek! 

Hesaplarını yaptıklarını ve özel sektör yatırımlarının Türkiye'ye gelmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Hesabımızı yaptık. 100 milyar dolarlık özel sektör yatırımının gelmesini sağlayacağız. Şu çok açık, yabancı sermayeli yatırımlar için Türkiye’den daha verimli başka bir ülke yok. Bu bölgeler 5 yıl içinde kendi amortismanını sağlayacak noktaya gelecekler. 'Bir üretim seferberliği başlatıyoruz' dedim. Artık tüm Türkiye üretecek. Planlamayla, Türkiye’yi büyüten akılla, el birliğiyle bu büyük üretim dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Ve sonunda zenginleşen halkımız olacak.

Hayat da Canlanacak! 

Açıklamalarının sonunda Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu'ya göçün başlayacağını ve sosyal hayatın canlanacağını söyleyerek videosunu bitirdi:

Türkiye’nin batısında belli kentlerimize yoğunlaşan, ülkenin geri kalanının görmediği yatırım ve üretim iklimini biz Türkiye’nin tamamında sağlayacağız, yaygınlaştıracağız. Anadolu’nun gençleri göç etmek zorunda kalmayacak. Artık o günler bitecek. Anadolu’dan değil metropollerden Anadolu’ya göç başlayacak. Kentlerimize üretim, iş ve canlılık gelince buralarda sosyal hayat da canlanacak. Türkiye zenginleşecek, Türkiye kazanacak. Türkiye’yi kalıcı refaha ulaştıracak projelerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Merak etmeyin, geliyoruz.