Keşan'da Yöresel Yemek Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Keşan'da Yöresel Yemek Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi
Keşan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Şehitlik Parkı önünde düzenlenen etkinlik Sanat Merkezi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileriyle başladığı ifade edildi.Sonrasında vatandaşlara yöresel ürünler ikram edildi.AK...

Keşan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Şehitlik Parkı önünde düzenlenen etkinlik Sanat Merkezi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileriyle başladığı ifade edildi.

Sonrasında vatandaşlara yöresel ürünler ikram edildi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türk mutfağının tanıtımını yaptıkları etkinliklerde marifetli ellerde çok lezzetli ürünlerin ortaya çıktığını kaydetti.

Keşan'da İlk Kez Düzenlendi

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerini Keşan'da ilk kez yapıldığını dile getirdi.

Önümüzdeki sene "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerini daha geniş zamana yayacaklarını belirten Helvacıoğlu, "Unutulmuş lezzetlerimizin yarışmasını gerçekleştirdik. Balkan kültürünü, Rumeli kültürünü yemeklerde gördük. Yarışmada jüri üyelerimiz zorlandı. Yarışmaya katılan herkes gönüllerimizin birincisi. Dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz" dedi.

Konuşmalardan sonra ödül törenine geçildi.

Yöresel ürünler yarışmasında, yemek kategorisinde "Boşnak böreği" ile Hüsniye Köse birinci, "Tavuk mantı" ile Şule Korkmaz ikinci, "Yenimuhacir keşkeği" ile de Emine Kurt üçüncü oldu.

Tatlı kategorisinde ise Ahmet Çakır "irmik helvası" ile birinci, "susamlı baklava" ile Fatma Filiz Bayındır ikinci, "peynir tatlısı" ile de Emel Kaymaz ise üçüncülük elde etti.