Kılıçdaroğlu 299 Numaralı Maddeyi Hedef Aldı

Kılıçdaroğlu 299 Numaralı Maddeyi Hedef Aldı
Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı yeni bir açıklamada, cumhurbaşkanı olması durumunda Türk Ceza Kanunu'nda yer alan ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunu içeren 299 numaralı maddeyi yürürlükten kaldıracaklarını belirtti.Millet...
Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı yeni bir açıklamada, cumhurbaşkanı olması durumunda Türk Ceza Kanunu'nda yer alan ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunu içeren 299 numaralı maddeyi yürürlükten kaldıracaklarını belirtti.
Millet İttifakı'nın ortak olarak aday gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı iktidarında ifade özgürlüğünü yeniden tesis edeceğiz, tweet atan hiçbir genç sabahın köründe gözaltına alınmayacak. Ülkemiz hak etmediği bu ucube maddeden kurtulacak" dedi.Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan 299'uncu maddeye göre Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 160 binden fazla kişiye soruşturma açılmıştı. Bunlardan 45 bin kişi dava edilirken, 13 bin kişiye de hapis cezası verilmişti. Bu nedenle de Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olacağı senaryoda gözler TCK'nin 29'uncu maddesine çevrildi.

Ana akım medya kaynaklarında yer alan ifadelere göre, Kemal Kılıçdaroğlu basın mensuplarının "14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçilirse bu madde hakkında ne yapacağını" yanıtladı. 14 Mayıs'tan sonra "Cumhurbaşkanına hakaret" maddesinin TCK'dan kaldırılması için kanun teklifi vereceğini kaydetti.

Türkiye, 15 Mayıs sabahına özgür uyanacak, başta gençler olmak üzere bütün yurttaşlarımızın kendilerini rahatça ifade edebileceği bir ülke yaratacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu maddenin vatandaşın ifade özgürlüğünü ciddi şekilde kısıtladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaparak sözlerini tamamladı:

Rakamlar, Erdoğan döneminde bu maddenin bir intikam aparatı haline dönüştürüldüğünü açıkça göstermektedir. Bir siyasi partinin genel başkanı sıfatını da kullanan cumhurbaşkanının 21'inci yüzyılda demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan düşünce ve ifade özgürlüğünü içselleştirmesi, farklı seslere ve farklı düşüncelere tahammül etmeyi öğrenmesi, kendi görüşünden olmayan insanları susturmak yerine onları dinlemeye çaba harcaması gerekir. Millet İttifakı İktidarında ifade özgürlüğünü yeniden tesis edeceğiz, tweet atan hiçbir genç sabahın köründe gözaltına alınmayacak. Ülkemiz hak etmediği bu ucube maddeden kurtulacak.