Kılıçdaroğlu Kaçak Göçmen Problemini Nasıl Çözecek?

Kılıçdaroğlu Kaçak Göçmen Problemini Nasıl Çözecek?
Seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kaderini değiştireceklerini söyledi ve "Sen 5'li çetelere verilen parayı nasıl buldun? Onlara var ama vatandaşa gelince yok. 5'li çeteden aldığım...

Seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kaderini değiştireceklerini söyledi ve "Sen 5'li çetelere verilen parayı nasıl buldun? Onlara var ama vatandaşa gelince yok. 5'li çeteden aldığım paraları, vatandaşa vereceğim" diyerek, parayı nereden bulacaklarına dair soruları cevapladı.

Ayrıca, Türk vatandaşı Özgecan Mutlu'nun İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa'da gözaltına alınmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, herkesin kimliğine ve ibadetine saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Sonradan öğrenilen bilgilere göre Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun çabaları sonuç verdi ve Mescid-i Aksa'da Kur'an-ı Kerim okuduğu için gözaltına alınan Özgecan Mutlu serbest bırakıldı.

İlk Kez Oy Kullanacaklara Seslendi

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de ilk kez oy kullanacak olan 44.648 genç olduğunu belirterek, "Ülkenin kaderini siz değiştireceksiniz. Demokrasiyi getirecek olan da otoriter yönetimi değiştirecek olan da sizlersiniz. Mustafa Kemal'in ideallerine inanıyorsanız oy kullanın. Bu başarı dünya siyaset tarihine geçecek. Cumhurbaşkanı olduğumda beni istediğiniz gibi eleştireceksiniz. Gerçek anlamda demokrasiyi tesis edeceğiz. İlk turda bu işi bitirmeliyiz" dedi.

Ekonomik Gidişat Can Sıkıcı

Kılıçdaroğlu ayrıca, ekonomideki kötü gidişatın can yakıcı boyutta olduğunu ve artık her şeyin dışarıdan alındığını belirtti. "Eskiden soğan sorunu yoktu. Şimdi soğan bile lüks oldu. Saman sorunu ortaya çıktı ve hatta onu bile ithal ediyoruz. Et, buğday, yulaf, arpa ve canlı hayvan ithal ediliyor. Bu durumda çiftçilerimiz nasıl geçinecek? Devlet adeta kendi çiftçisiyle rekabet ediyor. Bu yanlış bir durum. Bu insanlar üretim yapıyorlar. Türkiye'nin sorunlarının çözümü üretimden geçiyor. Çiftçilere kırmızı mazot (ucuz mazot) verilmesi gerekiyor ve biz bunu vereceğiz" dedi.

Gençler Yurt Dışına Gitmek İstiyor 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki gençlerin umutsuzluğa kapıldığını ve yurt dışına gitme hayalleri kurduklarını belirtti. Ayrıca yurt probleminin çözüleceğinin altını çizdi. Daha sonra ise kaçak göçmen problemine değindi.

Kaçak Göçmen Problemi

Ülkede ciddi bir kaçak göçmen sorunu olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Türkiye, bir geçiş ülkesi haline geldi. Sınırları koruyamıyorlar. 3,6 milyon Suriyeli'nin Türkiye'de işi ne? Kendi ülkelerine neden geri gönderemediniz? Şikayet ediyorsunuz ama hala onlara (AK Parti) oy veriyorsunuz. Hem bizim gençlerimiz hem de onların emekleri sömürülüyor. İki yıl içinde Suriyelileri kendi ülkelerine ırkçılık tehlikesine düşmeden göndereceğiz. Onlar için orada yollar ve okullar yapacağız." şeklinde konuştu.

Savunma Sanayi Politika Dışında Tutulmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu'yu demiryolları ve limanlar ile birbirine bağlamak istediklerini belirtti ve savunma sanayi konusuna da değindi. Savunma sanayi alanının politika dışında tutulması gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, bu alanda ilk adımı atanların rahmetli Ecevit ve Turgut Özal olduğunu söyledi.

İnsansız hava araçlarını (İHA) kaldıracağı söylentilerine ise tepki göstererek, "Bu nedenle neden yapayım? Daha iyi şekilde devam edecekler." dedi. Katar'a satılan tank-palet fabrikasının TSK'ya teslim edileceğini açıkladı. GATA gibi kapatılan hastanelerin açılacağını ve çocukların okulda besleneceğini de belirtti.