Kılıçdaroğlu'nda İskenderun Halkına Müjde

Kılıçdaroğlu'nda İskenderun Halkına Müjde
14 Mayıs Genel Seçimleri kapsamında cumhurbaşkanı adayları yeni vaatlerini açıklamaya devam ediyor.Bu kapsamda çalışmalar yapan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı...

14 Mayıs Genel Seçimleri kapsamında cumhurbaşkanı adayları yeni vaatlerini açıklamaya devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalar yapan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı yeni bir İskenderun halkına müjde verdi.

İskenderun'da yeni bir gemi sanayi özel ekonomi bölgesi kuracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Jeopolitik konumumuzu lehimize kullanarak büyüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

14 Mayıs'ta yapılacan olan seçimlerden sonra İskenderun'da yüksek kapasiteli gemilerin inşa edileceği yeni bir tersane kuracaklarını vadetti.

Sosyal medya hesabından bir video yayımlayan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Biliyorsunuz Çin'in geliştirdiği yeni İpek Yolu projesinde Türkiye önemli bir jeopolitik avantaja sahip. Bu nedenle İskenderun'da yeni bir gemi sanayi özel ekonomi bölgesi kuracağız. 200 bin ton büyüklüğündeki gemilerin motorundan gövdesine kadar bütün parçalarını Türkiye'de üreteceğiz. Akdeniz bölgesinde konumlanacak tersane, sadece yüksek kapasiteli gemilerin üretimiyle görevli olacak. Türkiye'yi adım adım dünyanın lojistik ve ticaret üssüne dönüştüreceğiz. Akdeniz'de öncü olacağız. Jeopolitik konumumuzu kullanarak büyüyeceğiz.