Dünya Çevre Günü Kırklareli'nde Etkinliklerle Kutlandı

Dünya Çevre Günü Kırklareli'nde Etkinliklerle Kutlandı
Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kırklareli'nde gerçekleştirilen resim ve asamblaj (doğal veya hazır malzemelerin parçalarından oluşturulan sanat eserleri) yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.Jüri...

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kırklareli'nde gerçekleştirilen resim ve asamblaj (doğal veya hazır malzemelerin parçalarından oluşturulan sanat eserleri) yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Jüri üyeleri tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede 22 resim ve asamblaj ödüle layık görüldü.

Proje koordinatörü Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nde görevli doktor öğretim üyesi Evren Çağlarer, Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür etti.

Yarışmanın plastik kaynaklı çevre kirliliği ve biyoplastikler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Çağlarer, biyoplastiklerin doğada petrol kaynaklı plastiklere göre daha hızlı yok olabildiği aktardı.

Çağlarer, genç kuşakların çevre duyarlılığına katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Konuşmadan sonra resim ve asamblaj kategorilerinde dereceye giren öğrenciler ile projeye katkı sağlayan öğretmenlere ödülleri verildi.