Kırklareli'nde Mübadillerin Evlerinde Yaptığı 40 Çeşit Sunuldu

Kırklareli'nde Mübadillerin Evlerinde Yaptığı 40 Çeşit Sunuldu
Kırklareli Ortak Akıl Derneği ile Kültür Varlıkları Derneği tarafından mübadelenin 100. yılı sebebi ile, göç zamanında hazırlanan yemek çeşitlerini gelecek kuşaklara aktarmak için bir restoranda yapılan etkinlikte, mübadiller...

Kırklareli Ortak Akıl Derneği ile Kültür Varlıkları Derneği tarafından mübadelenin 100. yılı sebebi ile, göç zamanında hazırlanan yemek çeşitlerini gelecek kuşaklara aktarmak için bir restoranda yapılan etkinlikte, mübadiller evlerinde yaptıkları 40 çeşit yemeği aynı sofrada sundu.

"Mübadele yemeği" olarak isimlendirilen yemekler vatandaşlara ikram edildi.

Kırklareli Ortak Akıl Derneği Başkanı Ali Çakır tarafından yapılan açıklamada amaçlarının unutulan ya da çok fazla bilinmeyen lezzetleri ön plana çıkarmak olduğunu dile getirdi.

Hazırlanan her bir yemeğin kendine özgü hikayesi bulunduğunu ifade eden Çakır, "Bugün birlik beraberlik ve anıları unutmamak üzere toplandık, geçmişte yaşananlar kolay değil. İnsanlar, mübadiller evlerinden yurtlarından ayrılmak zorunda kaldılar. Biz bunu gelecek kuşaklara da hatırlatmak istiyoruz." şeklinde konuştu.