Vali Ekici'den Jandarmanın 184. Kuruluş Yıl Dönümünü Mesajı

Vali Ekici'den Jandarmanın 184. Kuruluş Yıl Dönümünü Mesajı
Vali Ekici tarafından Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 184. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, mesajında Türk Jandarma Teşkilatının 14 Haziran 1839 yılından beri ülkede huzur ve düzenin bozulmaması, milletin güvenle yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakarca görev yaptığını ifade etti.

Jandarmanın bilgi birikimi ve tecrübesiyle çalıştığını belirten Vali Ekici, jandarma teşkilatının, geçmişten günümüze huzur ve güvenliğin en önemli teminatlarından birisi olduğunu belirtti.

Jandarmanın başarılarının her geçen gün arttığını dile getiren Vali Ekici, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Jandarma teşkilatı terörden asayişe, trafik denetimden organize suçlara kadar geniş bir sahada görevini başarıyla sürdürmekte. Bu temel görevlerinin yanı sıra toplumla ilişkiler noktasında da önemli hizmetlerde bulunarak devlet, millet kaynaşmasına vesile olmaktadır. Milletimizin huzuru için şeref ve fedakarlıklarla dolu geçmişine dayanan, gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan Türk Jandarma Teşkilatı, başarıları ile her daim milletimizin gurur ve güven kaynağı, kamu özgürlüklerinin, hukuk güvenliğinin de güvencesi olmuştur.

Bu önemli görevleri ifa ederken şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan
kahramanlarımızın yaptığı fedakârlıklar hiçbir zaman unutulmayacak, aziz hatıraları milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır."