Kırkpınar Alanı, Gençlik ve Spor Bakanlığına Tahsis Edildi

Kırkpınar Alanı, Gençlik ve Spor Bakanlığına Tahsis Edildi
Kırkpınar alanı 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tarihi Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı'nın yenilenmesi ile ilgili Edirnelilere müjde verdi. Kırkpınar alanının 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilmesinin Kültür Varlıkları Edirne Bölge Koruma Kurulu tarafından onayladığını belirten Gürkan, Kırkpınar alanının Kırkpınar'ın tarihine yakışır bir şekilde yenileneceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın 655. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı alanın yenilenmesi konusunda Edirnelilere söz verdiğini hatırlatan Gürkan, "Sayın Bakan Çağatay Kılıç ile Edirne için hangi proje ile gidersem gideyim beni geri çevirmeyen Çalışma ve Sosyal Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ve AK Parti, CHP ve MHP il yönetimine çok teşekkür ediyor, Edirne halkı adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Belediye Meclisinin daha önce Kırkpınar güreş alanının yenilenmesi amacıyla alanın bulunduğu yerin 25 yıllığına Gençlik Spor Bakanlığına tahsis edilmesine; sadece Kırkpınar haftasında tamamen Edirne Belediyesince, kalan günlerde de Gençlik Spor Bakanlığı ile ortak yapılacak bir protokol ile ortak kullanılması konusunda tahsis kararı çıkarttığını anlatan Gürkan, "Bu alan doğal ve tarihi bir sit alanı olduğu için aldığımız kararın Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan onaylanması gerekiyordu. Yaklaşık 1 buçuk yıldır gündeme alınmamıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın talimatıyla Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Edirne’ye geldi. Birlikte bu alanı inceledik ve ardından da Kültür Varlıkları Edirne Bölge Koruma Kurulundan müjdeli bir haber geldi. Kültür Varlıkları Edirne Bölge Koruma Kurulu, Kırkpınar alanının Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsisini onayladı. Uygulama projesini kurula vereceğiz ve Edirne Belediyesinden bir kuruş bile çıkmadan Kırkpınar alanı şanına yakışır bir şekilde yenilenecek." diye konuştu. EJH