Kırkpınar'da 442 bin TL para ödülü

Kırkpınar'da 442 bin TL para ödülü
661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlara verilecek ödüller belli oldu. Edirne Belediyesi, başpehlivan olan güreşçiye 75 bin TL para ödülü, altın madalya ve kupa verecek.Edirne Belediyesinin organizasyonuyla 1-3 Temmuz...

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlara verilecek ödüller belli oldu. Edirne Belediyesi, başpehlivan olan güreşçiye 75 bin TL para ödülü, altın madalya ve kupa verecek.

Edirne Belediyesinin organizasyonuyla 1-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde dereceye giren pehlivanlara verilecek ödüller belli oldu. Edirne Belediyesi, tüm kategorilerde ilk üç dereceye girecek pehlivanlara toplam 442 bin 300 TL para ödülü verecek. Ayrıca kategorilerinde ilk 64 sporcu arasında yer alacak pehlivanlara verilecek yolluk ve tur ücretleri de belirlendi.

Başpehlivan olan güreşçiye 75 bin TL para ödülü, altın madalya ve kupa ve başpehlivan ikincisine 48 bin TL para ödülü, gümüş madalya ve kupa verilecek. Başpehlivan üçüncüsü olan iki güreşçiye de 25 biner TL para ödülü, bronz madalya ve kupa verilecek. Edirne Belediyesi, diğer kategorilerde dereceye girenlere de para ödülü ve madalya verecek.

[irp posts="21636" name="661. Kırkpınar biletleri satışa çıkıyor"]

YOLLUK VE TUR ÜCRETLERİ

Kategorilerinde ilk 64 sporcu arasında yer alacak pehlivanlara verilecek yolluk ve tur ücretleri belirlendi.

Yolluk olarak başpehlivanlara 2 bin 100 TL, başaltı pehlivanlarına 1700 TL, büyük orta pehlivanlara 1100 TL, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy pehlivanlara 650 TL, ayak boyu, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 pehlivanlara 500 TL verilecek.

Tur ücreti olarak Kırkpınar'da güreşen pehlivanlara boylarına göre yükselecekleri her tur için başpehlivanlara 140 TL, başaltı pehlivanlarına 100 TL, büyük orta pehlivanlarına 80 TL, küçük orta büyük boy ve küçük orta küçük boy pehlivanlarına 70 TL, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, ayak boyu, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 pehlivanlarına 60 TL verilecek.