Kış Gelmeden Cepler Yanacak! Doğal Gaza Yeniden Zam Geliyor

Kış Gelmeden Cepler Yanacak! Doğal Gaza Yeniden Zam Geliyor
Doğal gaza yüzde 10’un üzerinde bir zam daha yapılması planlanıyor. Edinilen bilgiye göre, zam önerileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na iletildi. BOTAŞ'ın 1 Ekim 2022 tarihinde açıklayacağı yeni tarifeye gözler...

Doğal gaza yüzde 10’un üzerinde bir zam daha yapılması planlanıyor. Edinilen bilgiye göre, zam önerileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na iletildi. BOTAŞ'ın 1 Ekim 2022 tarihinde açıklayacağı yeni tarifeye gözler çevrildi.

Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yüzde 10’un üzerinde bir zam yapılacağı ifade edilirken sanayide üretilen elektrik için de zam önerildiği ancak sanayi kesiminin fiyat artışlarına duyarlılığı sebebi ile bakanlığın bu konuya sıcak bakmadığı kaydedildi.

Doğal Gaz Zammı Ne Zaman Yapılacak?

Konutta  kullanılan doğalgaz tüketimine yapılacak zam ile ilgili detayların beklendiği vurgulanırken, yapılacak zammın yalnızca bir tüketim grubuna yüksek oranlı olmaması adına dağıtılması ve daha düşük oranlı tutulması yönünde de bir çalışmanın olduğu ifade edildi.

Bu aşamada, elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yapılacak artışın kesinleştiği, diğer tüketim gruplarına da yapılacak değerlendirmelere göre gelecek günlerde karar verileceği belirtildi.

BOTAŞ Doğal Gaza Eylül Ayında Zam Yapmıştı

BOTAŞ son olarak eylülde konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 20,4, elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 49,5, KOBİ’lerin kullandığı doğalgaza yüzde 47,6 ve sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 50,8 zam yapmıştı.