Konut Kredilerinde Yeni Dönem! Faiz Oranı Gelire Göre Uygulanacak

Konut Kredilerinde Yeni Dönem! Faiz Oranı Gelire Göre Uygulanacak
Müteahhitlerin son zamanlarda gündemden düşürmediği konut kampanyasına dair detaylar ortaya çıkmaya başladı. Alt, orta ve yüksek gelirler için 3 farklı faiz oranının uygulanacağı kampanyada 0.69 ile 1.20 aralığında faiz...

Müteahhitlerin son zamanlarda gündemden düşürmediği konut kampanyasına dair detaylar ortaya çıkmaya başladı. Alt, orta ve yüksek gelirler için 3 farklı faiz oranının uygulanacağı kampanyada 0.69 ile 1.20 aralığında faiz oranı belirlenmesi öngörülüyor.

Konut ve kredi faizlerindeki bu sert artış ve kredilendirme miktarının 300 bin TL civarında kalması satışların bir hayli düşmesine neden oldu. Sektörün gözü kulağı ise kamunun başlatacağı kampanyaya kilitlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise ilk kez 12 Kasım'da müteahhitlerle buluşarak beklentileri dinledi.

Konut Kampanyası Aralık Ayında Çıkabilir

Aralık ayında çıkacağı düşünülen konut kampanyası kapsamında, kamu bankaları aracılığıyla kredilendirme yapılması bekleniyor. Alt, orta ve yüksek gelir gruplarına göre üç farklı seçeneğin yer alacağı bu kampanyada, faiz oranlarının 0.69-1.20 arasında olacağı düşünülüyor.

İnşaat Projelerinin Başlaması Bekleniyor 

3 farklı seçeneğin yer alacağı bu kampanyadan düşen yerli talebi artırması bekleniyor. Sektörün ilk 2-3 ayını hareketli geçirmesi beklenen bu kampanyanın, inşaat için bekleyen projelerin başlamasında etkili olacağı da belirtiliyor.