ABD'de Ele Geçirilen 12 Tarihi Eser Ülkemize Getirildi

ABD'de Ele Geçirilen 12 Tarihi Eser Ülkemize Getirildi
Uzun süredir devam eden davalar sonucu Türkiye'ye verilmesi kararlaştırılan ve iki gün önce New York Başkonsolosluğu'na teslim edilen tarihi eserler, THY Kargo uçağı ile Antalya Havalimanı'na getirildi. Üzerinde "diplomatik kargo"...

Uzun süredir devam eden davalar sonucu Türkiye'ye verilmesi kararlaştırılan ve iki gün önce New York Başkonsolosluğu'na teslim edilen tarihi eserler, THY Kargo uçağı ile Antalya Havalimanı'na getirildi. Üzerinde "diplomatik kargo" yazan özel kasalarla taşınan eserler, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel ve Kültürel Miras Koruyucuları ekipleri tarafından teslim alındı. Kamyona yüklenen eserler, eskort eşliğinde Antalya Müzesi'ne konuldu.

Burdur, Konya, Şanlıurfa, Çanakkale, Manisa, Antalya gibi Türkiye'nin farklı bölgelerine ait 12 değerli tarihi eser, restorasyon çalışmalarından sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla 31 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek törenle kamuoyuyla paylaşılacak ve Antalya Müzesi'nde sergilenecek.

ABD'den Türkiye'ye Getirilen Tarihi Eserler Şu Şekilde:

"Tunç boğa arabası (2 adet), Roma dönemi askeri diploma, Neolitik Hacılar Ana Tanrıça figürü, Urartu dönemi terakota vazo, Roma dönemi bronz büst taçlı erkek başı, Killia tipi mermer idol, Hydai Antik Kenti kökenli oinokhoe, Çatalhöyük kökenli taş heykelcik, Roma dönemi tetrarkh heykel başı, Perge Tiyatrosu'ndan heykel başı, Bubon bronz kol ve Septimius Severus heykeli."