Saraydan Kız Kaçırma Operası Sahnelendi
Türk-Osmanlı kültür ve sanatının etkisiyle 16. yüzyılda Batı Avrupa'da ortaya çıkan Turquerie akımının örneklerinden biri olan 3 perdelik esere, "14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali" ev sahipliği yaptı.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Ayşem Sunal Savaşkurt, eserin bir festival geleneği haline geldiğini dile getirdi.
Operanın ilk festivalden beri 14 senedir sahnelendiğinin altını çizen Savaşkurt, "Rejisör Caner Akın, eserin klasik haline sadık kalarak, daha önce yaşadığımız, gündemde çok uzun süre kalan pandemiye yani salgına göndermeler yaptı." dedi.
'Çok Olumlu Sonuçlar Aldık'
Savaşkurt, Akın'ın bu eseri 2 sezon önce sahnelemeye başladığına dikkat çekerek, "Caner'in herkesi birleştirici bir tarzı var ve herkes gerçekten çok uyum içinde çalışıyor. Ekibe eklenen yeni oyuncular oldu ve çok olumlu sonuçlar aldık. Bugüne kadar yaptığımız her temsil çok güzel geçti." ifadelerini kullandı.
"Saraydan Kız Kaçırma" operasının daha önce açık havada ve pek çok farklı mekanda izleyiciyle buluştuğunu da aktaran Savaşkurt, "Bu eseri her yerde sahneliyoruz. Açıkçası bu kadar çok sevilen bir eser." değerlendirmesinde bulundu.
Saraydan Kız Kaçırma Operası Konusu
14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında yarın da sahnelenecek "Saraydan Kız Kaçırma" operası, Selim Paşa'nın Konstanze'ye olan karşılıksız aşkını anlatıyor.
Eserde, solistler Ufuk Toker "Belmonte" rolünü, Kenan Dağaşan ve Umut Tingür "Osmin" rolünü, Ceren Aydın ve Evren Işık Yasemin "Konstanze" rolünü, Ayşenur Ayyıldız Haksoy ve Ecem A. Yazoğlu "Blond" rolünü, Serkan Bodur ve Berk Dalkılıç "Pedrillo" rolünü, Selim Borak "Selim Paşa" rolünü, Yusuf Eren Maden ve Ali Ada Peker ise "Çocuk" rolünü dönüşümlü olarak canlandırıyor.
Orkestra Şefliğini Zdravko Lazarov'un üstlendiği, İDOB Orkestrası ile Paolo Villa idaresindeki İDOB Korosunun da sahne aldığı eserin koreografisini ise Tan Sağtürk üstleniyor.