TÜ'de Depremzedeler Yararına Sergi Açılacak

TÜ'de Depremzedeler Yararına Sergi Açılacak
Depremzedeler yararına "Dünya Sanat Günü Sergisi" açılacak.Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından yapılan açıklamada, Trakya Üniversitesi ve Uluslararası Ressam Dayanışması Derneği (URD) öncülüğünde, Trakya Ressamlar Derneği,...

Depremzedeler yararına "Dünya Sanat Günü Sergisi" açılacak.

Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından yapılan açıklamada, Trakya Üniversitesi ve Uluslararası Ressam Dayanışması Derneği (URD) öncülüğünde, Trakya Ressamlar Derneği, Marmara Güzel Sanatlar Derneği (MGSD) ve Sanatın Yedi Rengi Derneği (SAYRED) katkılarıyla gerçekleştirilecek sergi 17 Nisan'da Balkan Kongre Merkezi'nde beğeniye sunulacak.

Hindistan, İngiltere, Güney Kore, Meksika, Nijerya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Türkmenistan, Yunanistan ve Türkiye'den 54 sanatçı ve akademisyenin katkı sağlayacağı serginin organizasyonu SAYRED Başkanı Prof. Dr. Aylin Gürbüz, URD Başkanı Doç. Dr. Mehtap Kodaman, MGSD Başkanı Cengiz Amiklioğlu, genel koordinatörlüğü URD kurucu başkanı Nazmi Metin, küratörlüğü ve grafik tasarımı ise Mehtap Kodaman'ca yapıldı.

Resim, baskı, video, dijital sanat, fotoğraf, tezhip, ebru, giysi tasarım, kilim, takı, keçe, seramik gibi pek çok sanat biçimini içeren sergideki eserlerin satışından kazanılan gelir, afetzedelere bağışlanacak.

Sergi 28 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak.