'Kurtuluş' Konseri

'Kurtuluş' Konseri
Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü, Saraçlar Caddesinde düzenlenecek 'Kurtuluş Konseri' ile kutlanacak.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü, Saraçlar Caddesinde düzenlenecek 'Kurtuluş Konseri' ile kutlanacak. Edirne Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek konserde, ünlü sanatçı Sertab Erener sahne alacak. Edirneliler, esaretin altında verilen destansı mücadelenin yıl dönümünü, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlayacak.

Türk milletinin bağımsızlığa kavuşması adına başlattığı kurtuluş mücadelesinde Edirne'nin Mudanya Ateşkesi gereğince 25 Kasım 1922 tarihinde TBMM kuvvetlerince teslim alınmasıyla, kurtuluş mücadelesinin en önemli zaferlerinden birinin elde edildiğine dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da 25 Kasım Kurtuluş Günü'nü, Edirne'ye ve Edirnelilere yakışır bir şekilde, coşkuyla kutlayacağız. Bağımsızlığımızı hür bir şekilde haykıracağımız bu günde tüm Edirnelileri Saraçlar Caddesinde düzenleyeceğimiz 'Kurtuluş Konseri'ne davet ediyorum." dedi. EJH

kurtuluskonseri