Makedonya Saat Kulesi'nde restorasyon başladı

Makedonya Saat Kulesi'nde restorasyon başladı
Edirne'nin ayakta kalan en eski yapılarından biri olan Makedonya Saat Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyona alındı.Edirne'nin kurucusu Roma Kralı Hadrianus döneminde yapılan ve kenti çevreleyen Edirne Kalesi'nin...

Edirne'nin ayakta kalan en eski yapılarından biri olan Makedonya Saat Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyona alındı.

Edirne'nin kurucusu Roma Kralı Hadrianus döneminde yapılan ve kenti çevreleyen Edirne Kalesi'nin surlarının dört köşesindeki kulelerden biri olan Makedonya Kulesi, 1860'lı yıllarda koyulan saatler sonrasında Makedonya Saat Kulesi olarak anıldı. Roma döneminde inşa edilen ve Bizans ile Osmanlı dönemlerinde çeşitli tamir ve eklentilerle günümüze kadar ulaşan Makedonya Saat Kulesi, Edirne'nin ayakta kalan en eski yapılarından biri olarak biliniyor. Kale surlarındaki bir burç üzerine inşa edilen kulenin günümüzde üst kısmı yıkılmış durunda.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında restorasyon ve çevre düzenlemesini yapılacak. Çalışmaların ardından müze olarak hizmet verecek olan Makedonya Saat Kulesi'nin üst bölümüne bir de seyir terası yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında, kent merkezinde bulunan tarihi yapıyı gezen ziyaretçiler, bu seyir terasından kenti izleyebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 30 Aralık 2021 Perşembe günü Edirne'ye gelerek çalışmalarla ilgili alanda inceleme yapacak.