Megafonlu Satıcılara Denetleme

Megafonlu Satıcılara Denetleme
Megafonla alım satan yapanlara yönelik denetim gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde zabıta ekipleri, megafonla alım satım yapanlara yönelik denetim gerçekleştirdi. Kurallara uymayanlara müdahalede bulunuldu.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri artan şikâyetler üzerine şehir genelinde megafonla alım satım yapanlara yönelik denetimlerini sıklaştırırken, denetimler sırasında kurallara uymayanlara ise müdahalede bulundu.

Çorlu şehir genelinde kurallara aykırı bir şekilde yüksek sesle veya ses yükseltici cihazlarla anons yaparak alım satım yapanlara müdahale etti. Mahalle ve sokak aralarında ürün satmak veya hurda ve benzeri malzeme toplamak için yüksek sesle ya da ses yükseltici cihazlarla anons yaptığı tespit edilen şahıslara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 37 Maddesi gereği 153 TL idari para cezası uygularken ellerindeki cihazlara da el konuldu.

Çorlu Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde yüksek sesle ve ses yükseltici cihazlarla anons yapmanın yasak olduğu hatırlatılırken, Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini artırarak sürdürecek.

Öte yandan konu hakkındaki şikâyetlerini iletmek isteyen vatandaşlar, 444 99 59 ya da 0282 684 76 65 numaralı telefonlar aracılığıyla Zabıta Müdürlüğü ekiplerine ulaşabilirler.