Meteoroloji Edirne İçin Sağanak Yağış Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Edirne İçin Sağanak Yağış Uyarısında Bulundu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 Eylül Pazartesi günü için Marmara Bölgesi'ndeki birçok ilde yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada Edirne için de kuvvetli yağış ihtimali bulunduğu belirtildi.Pazartesi Günü Gök...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 Eylül Pazartesi günü için Marmara Bölgesi'ndeki birçok ilde yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada Edirne için de kuvvetli yağış ihtimali bulunduğu belirtildi.

Pazartesi Günü Gök Gürültülü Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Edirne'de 12 Eylül Pazartesi günü gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Meteoroloji'nin açıklamasında ''12.09.2022 Pazartesi günü Marmara Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren (03:00 TSİ) Trakya'da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), sabah saatlerinden itibaren kuzeyinde ve doğusunda (İstanbul'un kuzey kesimleriyle Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevreleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Trakya'da öğle saatlerinden sonra, doğu kesimlerde akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Ani Sel Baskınına Karşı Uyarı Yapıldı

MGM'nin tarafından yapılan açıklamada, yarın yaşanması beklenen yağışta oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi durumlara ilişkin uyarılar yapıldı.

Not: Görseller temsilidir.