Meteoroloji Sarı Alarm Verdi! Edirne ve İlçeleri İçin Uyarı...

Meteoroloji Sarı Alarm Verdi! Edirne ve İlçeleri İçin Uyarı...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Trakya'nın batısı ve Sakarya'nın güneyi için 'sarı renkli uyarı'da bulundu. Meteorolojik değerlendirme raporuna göre önümüzdeki 3 gün boyunca kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yapılan...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Trakya'nın batısı ve Sakarya'nın güneyi için 'sarı renkli uyarı'da bulundu. Meteorolojik değerlendirme raporuna göre önümüzdeki 3 gün boyunca kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yapılan açıklamada, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 05 Aralık 2019 tarih ve 109 nolu meteorolojik değerlendirme raporuna göre Sakarya'nın güneyi (Pamukova, Geyve, Taraklı, Karapürçek, Akyazı) ve Trakya'nın batısında (Edirne, Meriç, İpsala, Uzunköprü, Süloğlu, Kırklareli, Kaofçaz, Pınarhisar, Lüleburgaz, Babaeski, Hayrabolu) önümüzdeki 3 gün boyunca kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. 06-07-08 Aralık 2019 Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

HAVA TAHMİNLERİ

Edirne Merkez: Cuma günü puslu en düşük -3, en yüksek 10 derece. Cumartesi günü puslu en düşük -2, en yüksek 9 derece. Pazar günü çok bulutlu en düşük 1, en yüksek 14 derece.

Keşan: Cuma günü puslu en düşük 0, en yüksek 10 derece. Cumartesi günü hafif sağanak yağışlı en düşük 0, en yüksek 12 derece. Pazar günü çok bulutlu en düşük 6, en yüksek 14 derece.

Uzunköprü: Cuma günü puslu en düşük -2, en yüksek 9 derece. Cumartesi günü puslu en düşük -1, en yüksek 11 derece. Pazar günü çok bulutlu en düşük 1, en yüksek 13 derece.

İpsala: Cuma günü puslu en düşük -1, en yüksek 9 derece. Cumartesi günü hafif sağanak yağışlı en düşük -2, en yüksek 12 derece. Pazar günü çok bulutlu en düşük 3, en yüksek 13 derece.

Havsa: Cuma günü puslu en düşük -3, en yüksek 9 derece. Cumartesi günü puslu en düşük -2, en yüksek 10 derece. Pazar günü çok bulutlu en düşük 1, en yüksek 12 derece.

Meriç: Cuma günü puslu en düşük -2, en yüksek 9 derece. Cumartesi günü puslu en düşük -2, en yüksek 12 derece. Pazar günü çok bulutlu en düşük 1, en yüksek 14 derece.

Enez: Cuma günü puslu en düşük 1, en yüksek 9 derece. Cumartesi günü hafif sağanak yağışlı en düşük 2, en yüksek 13 derece. Pazar günü çok bulutlu en düşük 4, en yüksek 14 derece.

Süloğlu: Cuma günü puslu en düşük -2, en yüksek 9 derece. Cumartesi günü puslu en düşük 0, en yüksek 9 derece. Pazar günü çok bulutlu en düşük 1, en yüksek 13 derece.

Lalapaşa: Cuma günü puslu en düşük -2, en yüksek 9 derece. Cumartesi günü puslu en düşük 0, en yüksek 9 derece. Pazar günü çok bulutlu en düşük 1, en yüksek 13 derece.

SARI ALARM (SARI UYARI) NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.