Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı!
Meteoroloji, Trakya bölgesi için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları hissedilir seviyede düşecek. Salı günü için 'sarı uyarı' verildi.Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nden...

Meteoroloji, Trakya bölgesi için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları hissedilir seviyede düşecek. Salı günü için 'sarı uyarı' verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan uyarıda, yarından itibaren Trakya bölgesinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Sağanak yağışların Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde aralıklarla yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Metrekareye 21-50 kg yağış düşmesi beklenirken, meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Bununla birlikte Edirne'de hava sıcaklıkları da hissedilir seviyede düşecek. Hafta ortasında sıcaklıkların 7 ila 10 derece düşmesi bekleniyor.

EDİRNE HAVA TAHMİNİ 

22 Şubat Salı günü kuvvetli sağanak yağışlı 9/17 derece,

23 Şubat Çarşamba günü yağmurlu 8/10 derece,

24 Şubat Perşembe günü yağmurlu 5/7 derece,

25 Şubat Cuma günü çok bulutlu 2/12 derece.

RÜZGAR HIZI SAATTE 22 KM'YE ULAŞACAK

Son tahminlere göre, rüzgarın hızı perşembe günü 22 km/saat seviyesine ulaşacak.

'SARI UYARI' NEDİR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için salı günü 'sarı uyarı' verildi.

Sarı uyarı, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğu anlamına geliyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.