Meteorolojiden Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteorolojiden Sağanak Yağış Uyarısı!
Meteoroloji'den yapılan açıklamalara göre yurdumuz yağışlı bir hava sisteminin etkisi altına girecek.

Meteoroloji'den yapılan açıklamalara göre hafta sonundan itibaren yurdumuz yağışlı bir hava sisteminin etkisi altına girecek. Hava sıcaklığının yurt genelinde düşmesi bekleniyor. Ayrıca bazı illere sis ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Edirne'de cumartesi günü kuvvetli sağanak yağış bekleniyor...

Yurdumuzun 22 Kasım Cuma ve 25 Kasım Pazartesi günleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemlerin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Uzun süredir ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemlerin etkisiyle, Cuma gününden itibaren azalarak mevsim normallerine düşmesi bekleniyor.

22 Kasım Cuma ve 23 Kasım Cumartesi günleri Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde görülecek yağışların 24 Kasım Pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.

25 Kasım Pazartesi gününden itibaren ise Orta Akdeniz üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve cephe sistemlerinin etkisiyle ülkemizin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği ve bu yağışların yurdun büyük bir bölümünde görüleceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren Ege'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Çanakkale'nin batı ilçelerinde (Gökçeada, Bozcaada, Ezine ve Ayvacık) kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor.

Bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir'in batı (Çeşme, Karaburun, Urla, Menderes, Seferihisar, Torbalı, Selçuk), Aydın'ın kıyı (Söke, Kuşadası, Didim) ve Muğla'nın batı (Datça, Bodrum, Milas ve Marmaris) ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Edirne hava durumu

Cuma günü kuvvetli sağanak yağışlı, en düşük 12, en yüksek 15 derece; cumartesi günü hafif sağanak yağışlı, en düşük 9, en yüksek 13 derece; pazar günü parçalı bulutlu, en düşük 9, en yüksek 16 derece.