Meteorolojiden Son Dakika Uyarısı: Yarına Dikkat!

Meteorolojiden Son Dakika Uyarısı: Yarına Dikkat!
Meteoroloji uyardı... Trakya, Marmara'nın doğusu ve İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Trakya, Marmara'nın doğusu ve İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bölgenin yarından itibaren yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyrettiğinin belirtildiği açıklamada, yurtdun cuma gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği bildirildi. Hava sıcaklıkları hafta sonunda hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına inecek. Pazar ve pazartesi günlerinde ise kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalelrinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 2 Temmuz Salı gününden itibaren tekrar yükselmesi bekleniyor.

28 Haziran Cuma günü Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova), İstanbul, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyı kesimi), Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun'un doğusu ve Ordu'da kuvvetli (21-50 kg/m2) ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100-200 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

EDİRNE HAVA TAHMİNLERİ

28 Haziran Cuma: Gök gürültülü sağanak yağışlı, 20-34 derece.

29 Haziran Cumartesi: Parçalı bulutlu, 20-30 derece.

30 Haziran Pazar: Parçalı bulutlu, 16-30 derece.

1 Temmuz Pazartesi: Az bulutlu, 17-33 derece.

2 Temmuz Salı: Sıcak, 19-36 derece.